Yarı Finalde Dev Kapışma! Fenerbahçe Beşiktaş'ı Ağırlıyor

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında iki dev Fenerbahçe ve Beşiktaş bu akşam Ülker Stadyumu'nda karşılaşıyor. Saat 20.30'da başlayacak dev mücadelede Mete Kalkavan düdük çalacak.

19.04.2018-11:16 - (Son Güncelleme: 19.04.2018-10:54) Yarı Finalde Dev Kapışma! Fenerbahçe Beşiktaş'ı Ağırlıyor

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci karşılaşmasında Fenerbahçe, ilk maçta 2-2 berabere kaldığı Beşiktaş’ı konuk edecek. Bu akşam saat 20.30’da başlayacak karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan olacak.

Kupada bugüne kadar üç kez final, dörder kez yarı final ve çeyrek final, birer kez de dördüncü tur ve son 16 turunda mücadele eden iki ekipten Beşiktaş 9 kez, Fenerbahçe ise 4 kez turu geçmeyi başardı.

KUPADA 21 KEZ KARŞI KARŞIYA GELDİLER

Fenerbahçe ve Beşiktaş Türkiye Kupası'nda bugüne kadar 14 eşleşmede 21 karşılaşmada rakip oldular. Bu karşılaşmalardan 11'ini Beşiktaş, biri hükmen olmak üzere 4'ünü Fenerbahçe galip tamamlarken 6 maçta ise eşitlik bozulmadı. Siyah beyazlıların 32 golüne, sarı lacivertliler 23 golle karşılık verdi.

FENERBAHÇE 34 YIL SONRA ELEDİ

Türkiye Kupası müsabakalarında Beşiktaş karşısında 34 yıldır turu geçemeyen Fenerbahçe, bu hasreti geçen sezon bitirdi. Rakibi karşısında son kupa galibiyetini 4 Mayıs 1983 tarihinde hükmen kazanan sarı-lacivertliler, bu turnuvada daha sonra oynadığı 15 maçta galibiyet yüzü görememişti.

BEŞİKTAŞ’A FİNAL İÇİN GEREKLİ SKORLAR

Yarı final ilk karşılaşmasında deplasmandan 2-2’lik skorla ayrılan Fenerbahçe, bu mücadeleye avantajlı bir konumda çıkıyor. Konuk ekip Beşiktaş ise 2-2'lik dezavantaja karşın Kadıköy deplaslamanından finalist olarak dönmenin hesaplarını yapıyor.

Beşiktaş’ın finale yükselmesi için Fenerbahçe karşısında kazanması ya da minimum 3-3 olmak üzere gollü beraberlikler elde etmesi gerekiyor. İlk karşılaşmada olduğu gibi bu karşılaşma da 2-2 sonuçlanırsa 15'er dakikalık 2 uzatma devresi oynanacak ve uzatmalarda da eşitlik bozulmaz ise finalisti penaltı vuruşları belirleyecek. Siyah beyazlıların mağlubiyeti, 0-0 veya 1-1'lik sonuçların oluşması halinde ise finale yükselen takım Fenerbahçe olacak.

Muhtemel 11'ler şu şekilde:

Fenerbahçe: Volkan, Isla (Şener), Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Josef, M.Topal, Giuliano, Dirar, Valbuena, Fernandao

Beşiktaş: Fabri, Adriano, Pepe, Tosic, Caner, Tolgay, Medel, Babel, Talisca, Quaresma (Lens) Negredo

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal