Xherdan Shaqiri Bombası! Görüşmeler Başladı

Liverpool'da fazla forma şansı bulmayan Xherdan Shaqiri için Fenerbahçe görüşmelere başladı.

15.07.2020-09:41 - (Son Güncelleme: 15.07.2020-09:36) Xherdan Shaqiri Bombası! Görüşmeler Başladı

Son iki sezondur hedeflerinin çok uzağında kalan F.Bahçe, 2020-21 öncesi transfer harekatını sürdürüyor.

FENERBAHÇE'DE HEDEF SHAQİRİ

Sivasspor'un yıldızı Mert Hakan Yandaş ile anlaşan ve birçok ismi listesine alan sarı-lacivertliler, bu kez Liverpool'un tecrübeli oyuncusu Xherdan Shaqiri için temaslara başladı. İngiliz ekibinde forma şansı bulamayan ve gelecek sezonun kadrosunda düşünülmeyen 28 yaşındaki kanat oyuncusunun menajerler aracılığıyla Kanarya'ya önerildiği ortaya çıktı. Arnavut asıllı İsviçreli futbolcunun yıllık ücret konusunda 3 milyon euro talep ettiği, Fenerbahçe'nin ise 2 milyon euro'da ısrarcı olduğu ifade edildi. Shaqiri'nin adı uzun süre Galatasaray ile de anılmıştı.

İNTER STOKE CİTY LİVERPOOL...

Shaqiri'nin 2023'e kadar sözleşmesinin bulunduğu Liverpool'un bu oyuncunun satışı konusunda sorun çıkarmayacağı belirtilirken, kısa süre içinde sözleşmenin karşılıklı feshedilebileceği de iddia edildi. İkinci yılına girdiği Liverpool'da bu sezon forma şansı bulamayan yıldız futbolcu, yalnızca 8 resmi maçta oynadı. Kariyerinde 5 farklı takımın formasını giyen Shaqiri'nin bonservislerine toplam 58 milyon 500 bin euro ödendi. Basel'den Bayern Münih'e 11.8 milyon euro'ya giden yıldız futbolcu, Alman ekibinden Inter'e 15 milyon, buradan da Stoke City'ye 17 milyon euro bedelle imza attı. 28 yaşındaki yıldız, Liverpool'a da 14.7 milyon euro bedelle geçti.

363 MAÇTA 65 GOL

Shaqiri, profesyonel kariyerinde oynadığı 5 takımla 363 resmi karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda 65 kez rakip fileleri havalandıran yıldız futbolcu, 68 de asist yaptı. Kariyerinde 1 kırmızı kart gören 44 kez de sarardı. G.Saray, Terim'in takımın başında olduğu 2011-12 sezonunun devre arasında Shaqiri'yi istemiş, hatta KAP'a bildirim yapmıştı. Ancak transferi bitiren Bayern olmuştu.

KLOPP'TAN ŞANS BEKLİYORUM DEMİŞTİ

Bu sezon forma şansı bulmakta zorlanan Shaqiri, "Fazla forma şansı bulamıyorum ve bundan mutlu değilim. Her futbolcu oynamak ister. Bu çok normal bir tepki. Klopp ile bir sorunum yok. Kendimi hazır tutuyorum ve bana şans vermesini bekliyorum" demişt. Liverpool'a transferinden pişmanlık duymadığını da vurgulayan İsviçreli futbolcu, "Çok yetenekli, kaliteli bir kadromuz var. Bazı oyuncuların beklemesi gerekiyor. Buraya geldiğim için bir saniye bile pişman olmadım. Daha fazla oynamak istiyorum ancak bu takımda belli bir ağırlığım var. Ekibin tecrübeli oyuncularından biriyim" şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal