Welinton, Sergen Yalçın'ı Utandırmadı!

Fatih Aksoy ile takası sonrası Beşiktaş taraftarının eleştirdiği Brezilyalı stopere hocası sahip çıktı. İstatistikler de Sergen Yalçın’ın haklı olduğunu ortaya koydu

19.11.2020-11:21 - (Son Güncelleme: 19.11.2020-11:20) Welinton, Sergen Yalçın'ı Utandırmadı!
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, sezon başında yoğun uğraşlar sonunda Alanyaspor'dan Fatih Aksoy takası sonrası takıma katılan Welinton'a yapılan eleştirilere kayıtsız kalmadı. Katıldığı bir televizyon programında oyuncusunu "Welinton'ı ben istedim, performansından çok memnunum, iyi ki almışız. Oyuncu hata yapar, çok normal bir şey. Sen bunun ne kadar ölümcül olduğuna bakacaksın. Totale bakarım ben. Kendisi çok iyi oyuncu" diyerek övdü.

İşte 31 yaşındaki Brezilyalı stoperin istatistikleri:

  • Ligde 7 lig maçında oynayan Welinton, 6 kez rakibin şut atmasını engellerken bu alanda takımın en iyi futbolcusu. Maç başına ise 0.9 oran tutturdu.
  • 12 defa rakibin atak yapmasını engelleyip topu uzaklaştırmayı başardı. Bu istatistikte de takımın lider ismi konumunda. Maç başı ise 1.7 oran yakaladı.
  • 6 kez rakibin olağan hücumunu sekteye uğratarak top kaptı. Bu alanda takımının en iyi 5. futbolcusu oldu.
  • 11 defa rakipten top çalmasının yanı sıra sadece 2 kez çalım yedi. Bu alanda da siyah-beyazlıların en iyi 4. ismi.
  • 27 kez hava topu mücadelesinde bulunurken, 20'sinde başarı sağladı.
  • Maç başına ise 2.9 oran yakalamayı başardı.
  • 7 karşılaşmada sadece 2 defa top kaptırdı.

KARTAL'A MÜJDE

Milli maçlar için verilen araya Gaziantep deplasmanındaki yenilgi ile giren siyahbeyazlılar bir de koronavirüs sorunu ile karşı karşıya kalmıştı. Maçtan 1 gün önce Necip Uysal, maçtan sonra da N'Sakala'nın testleri pozitif çıkarken iki oyuncu da karantina sürecine geçmişti. Başakşehir ile bu hafta cumartesi günü kritik bir sınava çıkacak olan siyah-beyazlılara bu ikiliden sevindirici haberler geldi. İki futbolcuya yapılan yeni testlerde durumlarının negatife döndüğü kaydedildi. Necip ve N'Sakala'nın takımla çalışmalara başlayacağı öğrenilirken gözler de teste girecek olan Valentin Rosier'e çevrildi. (Sabah Spor)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal