Vesely’nin hareketi Fenerbahçe Beko'ya Maçı kaybettirdi!

Eski basketbolcu ve spor yorumcusu Gökhan German, Fenerbahçe Beko ile Galatasaray Doğa sigorta arasında oynanan karşılaşmayı değerlendirdi.

27.02.2020-10:20 - (Son Güncelleme: 27.02.2020-10:15) Vesely’nin hareketi Fenerbahçe Beko'ya Maçı kaybettirdi!

Fenerbahçe Beko’nun, ağır Real Madrid yenilgisi sonrası Galatasaray derbisinde reaksiyon göstermesi bekleniyordu. Bu salonda ezeli rakiplerine hiç yenilmemişlerdi. 2011 yılından bu yana da iç saha mağlubiyeti almıyorlardı. Derbi öncesi ibre Fenerbahçe’yi gösterse de Galatasaray Doğa Sigorta coach Ertuğrul Erdoğan yönetiminde Ülker Arena’ya gerek mental, gerekse taktikse anlamda çok hazır gelmiş. Öyle ki ilk yarıda çok fazla top kaybı yapmalarına rağmen aldıkları hücum ribauntları ile hep oyunun içinde kaldılar. Maç sonu Galatasaray 17’si hücum olmak üzere 44 ribaunt alırken, Fenerbahçe sadece 26 ribauntta kaldı.

İşin mücadele ve konsantrasyon kısmında Galatasaray’ın ne kadar önde olduğunun da bir göstergesiydi bu. Buna rağmen Sarı- Lacivertliler, Melih ve De Colo’nun üçlükleriyle 59-53 geri düştükleri maçta 12-0’lık seriyle skoru lehine çevirdi. Bitime 4 dakika 43 saniye kala da 75-67 öne geçtiler. Geriden gelip ivmeyi yakalamış, taraftar da havaya girmişti. Buradan maç vermeyi de ancak bu seneki Fenerbahçe takımı başarırdı. Öyle de oldu.

Galatasaray mola dönüşü, Harrison ve Poythress’le geri döndü. Üçlüklerle öne geçen Kanarya, Sloukas ve Melih ile bomboş pozisyonlar bulmasına rağmen bu kez şutları sokamadı. 4 dakika 43 saniyede kullanılan 9 üçlüğün hiçbiri girmeyince 13-0’lık seri yakalayan Galatasaray, sonuna kadar hak ettiği derbi zaferine imza attı.

Auguste 17 sayı ve 15 ribauntla pota altının tek hakimi olurken, yeni Amerikalı Roberson da ilk maçında ciddi katkı verdi. Sakatlıktan çıkan Yiğit’in de kritik üçlükleri gözardı edilmemeli.

Maçın kırılma anlarından biri de Vesely’nin, Webster’a yaptırdığı gereksiz faul oldu. Vesely, Webster’a kolunu takıp faul almaya çalışırken, Melih bomboş üçlük bulmuş, ama bu kez isabeti de bulmuştu. Ama tam şu atarken Vesely faul almayı başardı, fakat üçlük güme gitti. Sürekli bu işlerle uğraşan Vesely’nin bu hareketi takıma Ankara’da kupa getirmişti ama İstanbul’da derbi kaybettirdi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal