Ve ABD Açık’ta Şampiyon Novak Djokovic!

Sezon son grand slam turnuvası ABD Açık’ın tek erkekler finalinde Arjantinli Del Potro’yu mağlup eden Sırp raket Novak Djokovic şampiyonluğa uzandı.

10.09.2018-10:03 - (Son Güncelleme: 10.09.2018-10:00) Ve ABD Açık’ta Şampiyon Novak Djokovic!

New York'ta gerçekleştirilen turnuvanın tek erkekler finalinde, dünya klasmanında 6. basamakta yer alan Sırp Novak Djokovic, 3. sıradaki Arjantinli Juan Martin del Potro ile kozlarını paylaştı.

Toplam 3 saat 16 dakika süren karşılaşmada Del Potro'yu 6-3, 7-6 ve 6-3'lük setler sonunda mağlup etmeyi başaran 31 yaşındaki Djokovic, 3. defa ABD Açık'ta mutlu sona ulaştı.

Kariyerindeki 14. grand slam turnuvasını kazanan Djokovic, 1988-2003 seneleri arasında kariyerini sürdüren Amerikalı tenisçi Pete Sampras'ı da bu alanda yakalamayı başardı.

Sırp raket, şampiyonluğun ardından yaptığı açıklamada, Sampras'ın idolü olduğunu belirterek, ailesi ve yakınlarına desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Del Potro'nun uzun yıllardır sakatlığının sürdüğünü vurgulayan Djokovic, "Bu sene dirseğimden ameliyat olduğum zaman, Del Potro’nun 2-3 yıl süresince geçirdiği ameliyatlarla neler yaşadığını anladım. Zor dönemlerdi fakat bu tür zor durumlardan öğreniyorsunuz. O, bir gün en iyi tenisçilerden biri olacağına dair kendine inanmayı sürdürüyor ve ben de onun önümüzdeki sene bu turnuvayı kazanacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

Novak Djokovic, bu zaferiyle 3,8 milyon dolar para ödülü kazandı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal