Uşak Sportif’ten Flaş Karar!

Geçtiğimiz sezon Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde küme düşen Uşak Sportif, Türkiye Basketbol 1. Ligi'ndeki (TBL) faaliyetlerini sonlandırdığını açıkladı.

08.08.2018-13:29 - (Son Güncelleme: 08.08.2018-13:25) Uşak Sportif’ten Flaş Karar!

Uşak Sportif, Türkiye Basketbol 1. Ligi'ndeki (TBL) faaliyetlerine son verdiğini duyurdu.

Uşak Sportif Kulübü’nün resmi sitesinden yapılan açıklamada, yönetim kurulu kararı sonrası 2018-2019 sezonunda TBL'ye katılmama ve A takımın faaliyetlerine 1. Lig düzeyinde son verme kararı alındığı ifade edildi.

Uşak Sportif Kulübü’nden yapılan açıklama şöyle:

"TBL'de mücadele etmek çok ciddi bir ekonomik kaynağı gerektirmektedir. Ülkemizin içinde bulunduğu koşullar da göz önünde bulundurulduğunda altyapıdan beslenmeyen, oyuncu kadrosunu bütünüyle dışarıdan oluşturarak mücadele veren ekiplerin devamlılığının olmayacağı düşüncesindeyiz. Aksi bir davranış yalnızca o yılı kurtarmaya yönelik olacağı gibi maddi yönden de kulüpleri kaosa sürüklemektedir. Nitekim ligimiz bunun pek çok örneğiyle doludur.

Son zamanlarda sürdürdüğümüz nitelikli altyapı çalışmalarını daha da geliştirmek niyetindeyiz. Bundan dolayı mali kaynaklarımızın tamamını gelecekte güçlü ve kalıcı olabilmek adına ve sürdürülebilir bir yapı kurma hedefiyle harcayarak kısa sürede kendi gençlerimizden oluşan bir ekiple tekrar bu seviyede basketbolu Uşak halkına seyrettirmek üzere yola çıkıyoruz."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal