Uruguay İkinci Tur İçin Suudi Arabistan Karşısında!

Rusya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası A Grubu 2. karşılaşmasında Uruguay ile Suudi Arabistan kozlarını paylaşıyor.

20.06.2018-14:32 - (Son Güncelleme: 20.06.2018-14:31) Uruguay İkinci Tur İçin Suudi Arabistan Karşısında!

2018 FIFA Dünya Kupası A Grubu karşılaşmasında Uruguay ile Suudi Arabistan, tarihlerinde 3. defa birbirlerine rakip olacak.

İki takım arasında bugüne dek oynanan iki hazırlık karşılaşmasında Suudi Arabistan yenilgiyle tanışmadı. Bu karşılaşmalarda Suudi Arabistan 1 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti.

Karşılaşmayı TRT 1 ve TRT 4K ekranlarından canlı olarak izleyebilirsiniz.

İLK KEZ 2002’DE KARŞILAŞTILAR

Uruguay ile Suudi Arabistan, ilk kez 27 Mart 2002'de Suudi Arabistan'da karşı karşıya geldi. Suudi Arabistan bu karşılaşmadan 3-2 galip ayrılmayı başardı.

İki takımın ikinci karşılaşması da Suudi Arabistan'da oynanırken, mücadele 1-1 berabere sonuçlanmıştı.

URUGUAY 13. KEZ DÜNYA KUPASI’NDA

Dünya kupalarının en deneyimli milli takımlarından biri olan Uruguay, 13. defa Dünya Kupası heyecanı yaşıyor.  

Dünya Kupası'nda ev sahipliği yaptığı 1930 ve Brezilya'da gerçekleşen 1950 yılında iki kez mutlu sona ulaşan Uruguay, toplam 52 karşılaşmaya çıktı. Bu karşılaşmaların 21 tanesinden galip ayrılan Uruguay, 12 kez berabere kalırken 19 kez de sahadan mağlup ayrıldı. Güney Amerika ekibi, söz konusu karşılaşmalarda 81 kez gol sevinci yaşarken, kalesinde 71 gol gördü.

SUUDİ ARABİSTAN’IN 5. DÜNYA KUPASI

Asya elemelerini Japonya'nın arkasında ikinci sırada bitirerek Dünya Kupası’na katılma hakkı kazanan Suudi Arabistan ise tarihinde 5. kez Dünya Kupası'nda mücadele ediyor.

Bugüne dek sadece 1 defa gruplardan çıkabilen Suudi Arabistan, Dünya Kupası'nda toplam 14 karşılaşmaya çıktı. Arap temsilcisi 14 karşılaşmada 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 10 yenilgi elde etti. Söz konusu maçlarda 9 kez rakip ağları havalandıran Suudi Arabistan, kalesinde ise 37 gol gördü.

MUHTEMEL 11’LER

Uruguay: Muslera, Varela, Gimenez, Godin, Caceres, Bentancur, Vecino, Nandez, De Arrascaeta, Cavani, Suarez.

Suudi Arabistan:  Al Maiouf, Omar Hawsawi, Osama Hawsawi, Al Burayk, Al Dawsari, Al Faraj, Taissir Al Jassam, Otayf, Al Shehri, Al Sahlawi

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal