Ünlü Spiker Melih Şendil, beIN Sports’tan Ayrıldı!

Yayıncı kuruluş beINSports'taki canlı yayında 'Kadınlar futbolda olmamalı' diyerek eleştiri oklarının hedefi olan spiker Melih Şendil, emekliliğini isteyerek şirketten ayrıldığını duyurdu.

12.08.2020-16:33 - (Son Güncelleme: 12.08.2020-16:18) Ünlü Spiker Melih Şendil, beIN Sports’tan Ayrıldı!

Uzun senelerdir Süper Lig’de karşılaşmalar anlatan beIN Sports spikeri Melih Şendil’in 8 Ağustos Cumartesi günü canlı yayındaki ifadeleri büyük tepki toplamıştı. 'Kadınlar futbolda olmamalı' diyen, tepkilerin sonrasında da özür dilemek mecburiyetinde kalan Melih Şendil, beINSports ile yollarını ayırdı.

Şendil, kişisel Twitter hesabından 'Emekliliğimi istedim 24 yılımı verdiğim şirketimden, karşılıklı sevgi ve saygı anlayışıyla. Hakkınızı helal dedin' paylaşımını yaptı.

NE OLMUŞTU?

Şampiyonlar Ligi’nde Manchester City-Real Madrid karşılaşmasının ardından İspanyol ekibinin giydiği pembe forma üzerine değerlendirmeler yapan spiker Melih Şendil, 'Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama benim şahsi düşüncem kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da bence erkek oyunu' şeklinde konuştu.

'Ayrımcılık yapıyor gibi olmayalım, topa tutarlar ama önemli değil. Alışığız” ifadelerini kullanan Şendil, “Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam' dedi. Programdaki diğer yorumcu İlker Yağcıoğlu da, Şendil'e 'Ben de yaptırmam' diye cevap verdi.

Bu sözler sebebiyle tepki toplayan BeinSport'un tecrübeli sunucusu Twitter'da trending topic durumuna gelmişti.

TWITTER’DAN ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Bu açıklamalar sebebiyle eleştiri yağmuruna tutulan BeinSport'un tecrübeli spikeri büyük tepki gördü. Gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Şendil, başta kadınlardan olmak üzere bütün izleyicilerden özür diledi. Şendil yaptığı açıklamada 'Cinsiyet ayrımcılığına her zaman kati bir şekilde karşı çıkan beIN SPORTS ailesinin yani sıra,başta tüm kadınlardan ve izleyicilerimizden dün akşamki 'Mac Sonu' programında yaptığım niyetimi asan yorumlar nedeniyle kırgın olan saygın halkımızdan içtenlikle özür dilerim.' ifadelerini kullandı.

beINSPORTS PAYLAŞIM YAPMIŞTI

gerçekleşenler üzerine beINSports, Melih Şendil ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

'beIN SPORTS olarak, dün akşamki Şampiyonlar Ligi karşılaşmasının hemen ardından yayınladığımız 'Maç Sonu' programında, sunucu Melih Şendil'in yapmış olduğu yorumları kınıyoruz. Bu yorumlar son derece aşağılayıcı ve kesinlikle kabul edilemez nitelikteydi. Digiturk ve beIN, diğer birçok küresel girişimin yanı sıra beINSPIRED projesi aracılığıyla kadın sporcuları desteklemek ve tüm dünyada tanıtmak için yorulmadan çalışıyor. Dün geceki yorumlar şirketimizin savunduğu değerlerle hiçbir şekilde bağdaşmıyor. Bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için acilen her türlü önlemi aldığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla,'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal