Uluslar Ligi Nedir, Hangi Takımlar Katılıyor?

Uluslar Ligi, UEFA tarafından organize edilen hazırlık maçlarından ziyade çok daha heyecan verici maçların oynanması için yapılıyor. Peki, Uluslar Ligi nedir, hangi takımlar katılıyor? İşte yanıtı...

13.10.2020-12:20 - (Son Güncelleme: 13.10.2020-12:19) Uluslar Ligi Nedir, Hangi Takımlar Katılıyor?

UEFA karşılaşmaların daha heyecanlı olması ve takip edilmesi için Uluslar Lig'i oluşturdu. Futbolla ilgisi olan ve yakında takip eden herkes Uluslar Ligi nedir, hangi takımlar katılıyor? sorusunu araştırmaya başladı. Bizde sizler için Uluslar Lig hakkında merak edilenleri derledik.

UEFA ULUSLAR LİG NEDİR?

Herkesin merak ettiği UEFA Uluslar Lig nedir? sorusunu sizin için yanıtladık. UEFA Uluslar Lig, milli takımların oynadığı özel maçları en aza indirmek ve bunun yanı sıra karşılaşmaları heyecanlı hal getirmek için ülkeleri kendilerine denk olan diğer takımlar ile daha fazla yeşil sahada karşı karşıya gelme imkanı sunuyor. Türkiye B Ligi'nde mücadele edecek olan ülkelere 2020 Avrupa Şampiyonası finallerine katılmak için alternatif sunuyor.

ULUSLAR LİG'İNE HANGİ TAKIMLAR KATILIYOR

16 grubun yer aldığı UEFA Uluslar Ligi'nde A, B, C, D olmak üzere 4 ayrı kümede 55 ülke yer alıyor. A ve B kümesinde kat sayısı eşit olan 4 gruptan 3'er takım yarışacak. C kümesinde bulunan takımların bir grubunda 3 diğer 3 grupta dört ülke karşılaşmaya çıkacak. En düşük kat sayıya sahip olan ülkelerin yer aldığı D kümesinde yer alan dört grupta da dört ülke karışılacak. A, B, C, D gruplarında sonuncu olan takımlar ise ligden düşmüş olacak.

Türkiye, B Ligi 3. Grup’ta yer alıyor, gruptaki rakipleri arasında ise Sırbistan, Macaristan ve Rusya yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal