'Ülke Olarak Yabancıya Döviz Veriyoruz'

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, katıldığı bir programda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

14.02.2020-16:14 - (Son Güncelleme: 14.02.2020-16:10) 'Ülke Olarak Yabancıya Döviz Veriyoruz'

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, katıldığı bir programda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İşte Şenol Güneş’in o açıklamaları:

Avrupa'ya, dünyaya göre oynamalıyız. 2000'deki Galatasaray'ın UEFA Kupası şampiyonluğu, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısı buraya olan dikkati artırdı. Bu işin ekonomisi var. Buradan oyuncu gitti, onların dikkatini çekti. Şampiyonada başarılı olmamız bunu artırabilir. Altyapılarımızı izleyen ülkeler var. Kulüplerimizin başarısı kadar milli takımımızın başarısı da futbolumuzu zenginleştiriyor. Yabancı sayısına da herkes kendi açısından bakıyor.

Kendi oyuncularımızı dışarıya gönderiyoruz doğru. 15 milyar borcu var kulüplerin. Bu borçlar nereden? Yabancıdan... Mali disiplin olursa bu yabancı sayısı düzelecek. Yabancıya döviz veriyoruz.

Oyuncu üretip satmalıyız. Kulüpler borçları azaltır. Trabzonspor'u ondan örnek verdim. Aldığınız oyuncuya verdiğiniz paralar boşa gidiyor. Başarı da gelmeyince borç artıyor. Sadece başarı gelince de olmuyor. Beşiktaş ile gruptan çıktık, başarı geldi. Peki neden borç arttı? Gerçeğe bakalım. Mali disiplin çok önemli. Üretime dönmeliyiz. Oyuncu üretimini sağlarsak dışarıdan almaya gerek yok. Elinizde Ozan Kabak var, Galatasaray sattı. Oyun yerine oynayacak kaç oyuncu aldı, kaça aldı? Fenerbahçe, kaç tane stoper aldı?

Trabzonspor gençlere döndü diyoruz ama 4 tane stoperi yabancı. Bu kadar yabancı ekonomik olarak kulübe zarar veriyor. Hem döviziniz gidiyor hem de ceza alıyorsunuz. Yabancı sayısının şu dönemde azaltılması taraftarıyım. Borçlar öteleyerek gidiliyor, bunlar bir gün ödenecek.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal