Uğurcan Çakır: 'En Büyük Motivasyonum Şampiyonluk'

Trabzonspor’un genç file bekçisi Uğurcan Çakır, kendisinin hedeflerinin olduğunu ve bu doğrultuda hazırlandığını belirtti.

09.06.2020-17:26 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-17:25) Uğurcan Çakır: 'En Büyük Motivasyonum Şampiyonluk'

Uğurcan Çakır, bordo- mavili takımın dergisinde bulunan röportajda kulüp ve kişisel olarak planlarıan dönük açıklamalar yaptı. En büyük şansı kendisine kaleci olmasını sağlayan Nizam hocasının sunduğunu aktaran Uğurcan, “Okulda oynadığım bir maçta beni keşfedip amatör bir kulübün altyapısında futbola başlamama sebep oldu. Kendisiyle çalışıp gelişme şansı da buldum. Trabzonspor’da katıldığım seçmelerde ise benzer şansı Bilal Çetinkaya hocam verdi. Profesyonel kariyerim başlayınca da şanslı dönemler yaşadım. Şota hoca döneminde dördüncü kaleci pozisyonundayken bir anda resmi maçta kaleye geçtim. Rıza hoca döneminde de şanslar buldum. Özgüvenim açısından bu şanslar önemliydi. Zamanında ağabeylerim bana çok yardımcı oldu, haklarını ödeyemem. Eksiklerimi, yanlışlarımı söylemeye çalıştılar. Onlardan görüp öğrendiklerimi ben de genç arkadaşlarıma aktarmaya çalışıyorum. İyi olmaları için elimden geleni yapıyorum” ifadelerini kullandı.

'ŞAMPİYONLUK BENİM EN BÜYÜK MOTİVASYONUM'

Futbolun temas oyunu olduğunu söyleyen ve TFF tarafından koyulan kurallar hususunda gerçekleşecek maçlara dönük de açıklamalarda bulunan Uğurcan Çakır, en büyük motivasyonunun şampiyonluk olduğunu söyleyerek bu konuda şunları belirtti:

“Futbolun doğası gereği bu kurallar bize uzak geliyor. Her durumda yakın temas oluyor çünkü. Örneğin soyunma odasında istediğiniz kadar uzak durun, maç içinde korner veya duran top kullanılırken mecburen yan yana olacaksınız. Önlem almak önemli ama futbol sonuçta bir temas oyunu. İnşallah ligler başlayana kadar virüs tamamen etkisini kaybeder ve rahat rahat oynarız. Şampiyonluk benim en büyük motivasyonum. Kendime bu hedefi koydum ve bu hedef doğrultusunda çalışıyorum. Hayallerimden birini gerçekleştirmek için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Çocukluktan beri devam eden hayallerim bunlar. Trabzonspor taraftarı bir çocuk olarak Trabzonspor’da oynayıp, şampiyonluklar yaşamak ve milli takıma gitmek istiyordum. Gelinen noktada hem lige hem de kupaya yakınız. Bu hedefler çalışma azmimi körüklüyor ve motive ediyor. Geceleri bunları düşünmeden uyuyamıyorum.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal