Uğur Meleke’den Dünya Kupası Değerlendirmesi

2018 FIFA Dünya Kupası bugün oynanacak Rusya – Suudi Arabisan maçıyla start alırken futbol yorumcuları da tahmin ve analizlere başladı.

14.06.2018-10:43 - (Son Güncelleme: 14.06.2018-10:41) Uğur Meleke’den Dünya Kupası Değerlendirmesi

Futbolseverlerin uzun zamandır beklediği 2018 FIFA Dünya Kupası geldi çattı… Büyük heyecan bugün oynanacak Rusya – Suudi Arabistan maçıyla başlıyor.

Futbol yorumcuları da Dünya Kupası tahmin ve analizlerini yapmaya başladı… Türkiye’nin en iyi futbol yorumcularından biri olan Uğur Meleke’den Dünya Kupası analizi sizlerle…

FAVORİM BREZİLYA

Lewandowski eğer Alman olsaydı Dünya Kupası’nı Almanya kazanabilirdi, ancak Almanları forvet problemi durdurabilir. İspanya’nın dönüşümü heyecan verici fakat onların turnuvası sanki 2020 olacak gibi... Kalbim Messi diyor ancak bence en iyi iki ülke Brezilya ve Fransa. Brezilya yalnızca süper hücumculardan ibaret değil; kalecisi Alisson, defansta Silva, göbekte Casemiro ile komple bir takıma sahipler. Benim favorim Brezilya.

GOL KRALI ADAYIM GABRIEL JESUS

Dünya Kupası’nda üçüncülük karşılaşması da oynanmasından 4 ayrı takım 7’şer maç oynuyor. Bu durumda da gol krallığı için aday isimler fazlalaşıyor. Bence Gabriel Jesus, Messi ve Griezmann takımlarının gol yüklerini çeker ve sonuna dek yarışı sürdürürler. Brezilya’nın daha çok gol atacağını tahmin ediyorum, bu nedenle Gabriel Jesus bir tık öne çıkabilir.

ŞAMPİYON OLURLARSA ALTIN TOP NEYMAR’IN

2014 yılında Altın Top’u Messi’ye teselli ikramiyesi olarak sunmuşlardı. Bu defa kupayla beraber almak isteyecek tabii ki. Neymar’ın, Griezmann’ın ve De Bruyne’nin takımları Messi’nin takımından daha iyi. Bu üç oyuncudan birinin Altın Top’u alacağını düşünüyorum, Brezilya’nın şampiyon olması halinde favori tabii Neymar. Genç yıldız adaylarım ise; Mbappe, Dembele, Asensio, Milinkovic-Savic, oynaması halinde Iheanacho.

‘VAR’ KUPANIN EN BÜYÜK YILDIZ ADAYI

Teknik direktör kalitesi bakımından en yüksek Dünya Kupası bu bana kalırsa… Tite gibi, Sampaoli gibi çok önemli teknik adamlar var kupada. Kupanın en büyük yıldız adayı ise ‘VAR’. Orta hakemlerden beklentim; Moskova’da masada görev alacak asistan video hakemlere güvenerek, monitöre gitmemeleri yönünde… Monitöre her gidiş, futbolun zevkini ve keyfini öldürüyor. Fakat video hakemlerden alınan kulaklık desteğini olumlu buluyorum.

SÜRPRİZ ADAYIM İSVEÇ

Sırbistan iyi bir jenerasyon tutturdu ancak bu onların turnuvası değil, onların turnuvası 2020 gibi geliyor bana kalırsa... Belçika’nın başarılı olması artık zaten sürpriz olarak değerlendirilemez. Turnuvanın en kaliteli 3 kadrosundan biri Belçika’da. Benim sürpriz adayım ise, bir sistem takımı olan İsveç. Ibrahimovic’siz bir kadronun avantaja dönüşebileceğine de ihtimal veriyorum.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal