Ufuk Sarıca'nın Mazeret Üretme Hakkı Yok!

Türkiye A Milli Erkek basketbol takımı EURO 2021 Elemeleri 2. Maçında İsveç’e 87-80 mağlup oldu.

25.02.2020-10:44 - (Son Güncelleme: 25.02.2020-10:33) Ufuk Sarıca'nın Mazeret Üretme Hakkı Yok!

Türkiye A Milli Erkek basketbol takımı EURO 2021 Elemeleri 2. Maçında İsveç’e 87-80 mağlup oldu. Alınan mağlubiyetin ardından eski basketbolcu Gökhan German, değerlendirmelerde bulundu.

Önce Hollanda, sonra İsveç yenilgileri ile başladık Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ne... İki sonucu da hiç beklemiyorduk açıkçası. Bizim ayarımızdaki ülkelerin hiç biri Euroleague oyuncularından faydalanamazken, biz Doğuş, Melih, Sertaç ve Buğrahan’ı oynatma fırsatı yakalıyorduk oysa ki. Bu nedenle coach Ufuk Sarıca’nın mazeret üretme hakkı da yok bana göre. İsveç basketbolunun Avrupa’da esamesi okunmuyor. Ama takımlar artık aşağı yukarı aynı basketbolu oynuyor. Farkı oyuncu kalitesi, mücadele belirliyor.

Türk Milli Takımı, dün de son 8 dakika hariç hiç mücadele etmedi, savunma yapmadı. Aynı Hollanda karşısında olduğu gibi. 60’lı sayıları bulması bile mucize sayılabilecek İsveç, ilk çeyrekte 6/6 üçlük, devre biterken de 9/14 üçlük sonucu 47 sayıya ulaşırken, 4. periyodun başında da 60-45 öne geçti. Bu dakika aklımız başımıza geldi. Biraz savunma yapınca, rakibi fazlasıyla top kaybına zorladık.

Mükemmel oynayan Sertaç’ın gayreti ile farkı 2 kere 6 sayıya kadar indirdik. Ama bu kez savunma ribauntlarını alamadık, kolay turnikeleri kaçırdık. Rakibin 24 top kaybı yaptığı maçı kazanamadık. İsveç, 7’si Hakanson’dan olmak üzere 15 üçlük bulurken, dış adam savunmamız tam bir felaketti. Kabul edilir bir durum değil.

Allah’tan son bölümde İsveç hatalarda bizle yarışınca 15 sayılık maç 7 ile bitti. En azından ikili averajı elimize alabileceğiz. Önümüzde 2’si Hırvatistan ile olmak üzere 4 maç daha var. Şansımıza gruptan 3 takım çıkıyor. Hollanda ya da İsveç’i altımıza alalım artık. Aksini düşünmek bile kabus gibi...

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal