UEFA’ya Deplasman Golü Çağrısı!

İsviçre'nin Nyon şehrinde yer alan UEFA Genel Merkezi'nde düzenlenen ve yaklaşık 4 saat süren UEFA Elit Kulüp Teknik Direktörleri Toplantısı’nda Avrupa ve dünya futbolunun problemleri masaya yatırıldı.

05.09.2018-16:44 - (Son Güncelleme: 05.09.2018-16:42) UEFA’ya Deplasman Golü Çağrısı!

Dünyanın önde gelen teknik adamlarının yer aldığı toplantıda, deplasman golü kuralının değiştirilmesi adına UEFA'ya çağrıda bulunuldu. Teknik direktörler ayrıca, yaz transfer sezonunun da tüm Avrupa'da ligler başlamadan önce sona ermesini istiyor.

Aralarında Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in de yer aldığı birçok teknik adam İsviçre'de, UEFA yetkilileri ile bir araya geldi. Görüşmenin en önemli konularından biri, Avrupa Kupaları’nda 1965 yılından beri uygulanan deplasman golü kuralıydı. Deneyimli teknik direktörler, UEFA'dan bu kuralın artık kaldırılmasını talep etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan UEFA genel sekreter yardımcısı Giorgio Marchetti; "Teknik direktörler, deplasmanda gol atmanın artık eskisine oranla zor olmadığını düşünüyor. Öte yandan  kural her ne kadar deplasmanda oynayan ekipleri gol atmak için cesaretlendirse de, ev sahibi takımları, kendilerine çok pahalıya patlayacak golü yememek adına savunmaya itiyor. Teknik adamların talebi doğrultusunda, kuralı tekrar gözden geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

Toplantıda yer alan teknik direktörler, yaz transfer sezonunun da tüm Avrupa'da ligler başlamadan önce bitmesini istedi. Bu sezon İngiltere Premier Lig ve İtalya Serie A’da, transfer sezonu ligler başlamadan önce sona erdi. Diğer Avrupa ülkelerinde ise takımlar 1 Eylül’e dek kadrolarına yeni isimler katmıştı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal