UEFA'dan Şok Karar!

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, İran'daki olaydan sonra, kadınların stadyumlara alınmamasıyla alakalı sert bir mektup yolladı.

21.10.2019-17:00 - (Son Güncelleme: 21.10.2019-16:39)

İran'da geçtiğimiz aylarda yaşanan olayda, bir kadın stadyuma gizlice girmişti. Yakalanan kadın apart topar gözaltına almış ve kaldırılan hastanede kendini yakarak hayatına son vermişti. Bu olayın üzerine dünyanın dört bir yanından protestolar gelmiş ve eylemler yapılmıştı.

Yaşanan bu olayın üzerine UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, federesyona sert bir mektup yazarak İran'a itafen kadınların stadyumlara alınmaması konusunu yazdı.

UEFA Başkanının yazdığı mektupta, "Hiçbir maç, turnuva ya da organizasyon; kadınların stadyumlarda yer almasına izin verilmeyen ülkelerde yapılmayacaktır" sözlerini kullandı

İspanya Futbol Federasyonu (RFEF), geçtiğimiz aylarda yılda 30 milyon euro kazanacağı bir anlaşmayı imzalamış ve 2020 yılı devamında oynanacak olan İspanya Süper Kupası maçlarının Orta Doğu ülkelerinde yapılmasına izin vermişti. Fakat İran'da gerçekleşen olaylar ve UEFA'nın açıklaması sonrası bu anlaşmanın devam edip etmeyeceği bilinmiyor.

İspanya Futbol Federasyonu, bu konu için henüz bir söylentide bulunmadı.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal