UEFA’dan Milan’a Dev Ceza!

UEFA, Finansal Fair Play (FFP) kurallarını ihlal etmesi nedeniyle İtalyan ekibi Milan’a para cezası ve ileriye dönük ihtar verdi.

14.12.2018-15:55 - (Son Güncelleme: 14.12.2018-15:52) UEFA’dan Milan’a Dev Ceza!

İtalya Serie A ekiplerinden Milan, ‘Finansal Fair Play’ kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle UEFA’dan para cezası ve ileriye yönelik ihtar aldı.

UEFA tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulunun, FFP kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Milan’a 12 milyon euro para cezası verdiği, bu miktarın İtalyan temsilcisinin bu yılki UEFA gelirlerinden kesileceği belirtildi.

Yapılan açıklama göre, Milan Kulübü, 30 Haziran 2021 tarihine dek FFP şartlarını yerine getirmezse 2022-23 ve 2023-24 sezonlarında Avrupa kupalarına katılması durumunda bir sezon men cezası alacak.

UEFA, daha önce aldığı karar neticesinde Milan'a bir yıl men cezası vermiş, fakat İtalyan takımının itirazının ardından Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) kararı kaldırmıştı.

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde yer alan Milan, F Grubu'nda topladığı 10 puan sonucu grubu üçüncü sırada tamamladı ve Avrupa’ya veda etti.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal