UEFA'da Acil Durum!

UEFA, Acil kodu altında katılacak 55 ülke ile toplantı yapacak. Coronavirüs salgınının futbol dünyasında oluşturduğu sıkıntıların konu alacağı toplantıda, 2020 yılı içerisinde düzenlenecek olan organizasyonların son durumu görüşülecek. Zirvenin ana gündem maddesi ise 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası olacak.

16.03.2020-13:03 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-12:36) UEFA'da Acil Durum!

Bütün ülkeleri etkisi altına alan coronavirüs, futbol otoritelerini de tedirgin etmekte. Başta Avrupa olmakla birlikte dünyada birçok ülke federasyonu liglerini ileri bir tarihe ertelemesinin ardından UEFA, yarın 55 ülkenin temsilcileriyle bir görüşme yapacak. Telekonferans ile yapılacak olan toplantıda 2020 futbol takvimi içinde yapılacak olan spor karşılaşmalarının son durumları ele alınacak. Bu önemli toplantıya katılacak ülkeler, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın geleceği başta olmakla birlikte Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve üye olan ülkelerin lig durumları ile alakalı fikir alışverişinde bulunacak.

EURO 2020 ANA GÜNDEM MADDESİ

Yarın yapılması planlanan toplantıda ana gündem maddesi ise 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası olacak. 12 ülkenin ev sahibi olacağı 12 Haziran'da Roma'da İtalya ile Türkiye'nin maçı ile başlaması düşünülen Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ileri bir tarihe alınması konusu da zirvede konuşulacak. 12 Haziran- 12 Temmuz tarihleri içinde oynanması planlanan Avrupa Futbol Şampiyonası'na İtalya, Azerbaycan, Hollanda, Macaristan, Rusya, Danimarka, İngiltere, İskoçya, İspanya, İrlanda Cumhuriyeti, Almanya ve Romanya ev sahipliğinde olacak.

BİRÇOK LİGE ERTELEME KARARI

Çin'in Wuhan bölgesinde ortaya çıkan ve kısa zamanda Avrupa ülkelerinde etkisini gösteren coronavirüs sebebiyle liglerin birçoğunda erteleme kararı alınmıştı. İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, İsviçre gibi ülkeler başta olmak üzere birçok ligde maçların ileri bir tarihte yapılması karar verilmişti. Avrupa ile beraber ABD, Japonya, Suudi Arabistan’da futbol karşılaşmalarını erteleme kararı alındı. Süper Lig'de ise geçtiğimiz günlerde alınan karar ile hafta sonu yapılan maçlara seyirci alınmamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal