UEFA Uluslar Ligi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

UEFA’nın milli takım düzeyindeki yen organizasonu UEFA Uluslar Ligi hakkında bilmeniz gerekenler bu haberimizde…

06.09.2018-15:04 - (Son Güncelleme: 06.09.2018-15:02) UEFA Uluslar Ligi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

UEFA'nın milli takım bazındaki yeni organizasyonu UEFA Uluslar Ligi start alıyor…

UEFA tarafından belirlenen ve ilk kez hayata geçecek Uluslar Ligi’nde 55 ülke öncelikle dört küme oluşturacak. Bu turnuva, özel maçların yerine geçecek ve 2020 Avrupa Şampiyonası’na (EURO 2020) play-off hakkı da sağlayacak.

UEFA ULUSLAR LİGİ’NDE STATÜ

A ve B Liglerinde yer alan 12'şer ülke, 3’erli 4 grupta mücadele edecek. C Ligi'nde ise bir grupta 3, diğer 3 grupta 4’er ülke milli takımı boy gösterecek. D Ligi'nde ise 4 grupta 4’er ülke mücadele edecek. Liglerinde aynı grupta bulunan ekipler, birbirleriyle deplasmanda ve sahasında olmak üzere karşılaşmaya çıkacak.

B, C ve D Liglerinde gruplarını ilk sırada bitiren takımlar, sonraki organizasyonda bir üst lige yükselecek. A, B ve C Liglerinde gruplarını son basamakta tamamlayan takımlar ise bir alt lige düşecek.

A Ligi'ndeki 12 takım arasında gruplarında ilk sırayı elde edenler, UEFA Uluslar Ligi'nin şampiyonunu belirlemek adına 5-9 Haziran 2019'daki dörtlü finalde kozlarını paylaşacak.

UEFA Uluslar Ligi'ndeki A, B, C ve D Liglerinde gruplarında lider olan ekipler, kendi aralarında dörtlü finalde (yarı final, üçüncülük ve final) karşılaşacak. Liderler, EURO 2020'ye elemeler sonucunda katılım hakkı elde etmişse, söz konusu ligdeki gruplarda o takımların ardından en yüksek puana sahip ekipler, dörtlü finalde mücadele edecek. 2020 yılının mart ayında düzenlenecek dörtlü finalleri kazanan 4 ekip, EURO 2020'de mücadele etme hakkı kazanacak.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal