UEFA Tarihi Kararı Açıkladı!

UEFA, 2018-2019 sezonundan itibaren Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki organizasyonlarında uzatmaya giden karşılaşmalar için 4. oyuncu değişikliği hakkı tanınacağını açıkladı.

05.07.2018-17:03 - (Son Güncelleme: 05.07.2018-17:00) UEFA Tarihi Kararı Açıkladı!

UEFA, gelecek sezondan itibaren Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve Süper Kupa’daki karşılaşmaların uzatmaya gitmesi halinde takımlara 4. oyuncu değişikliği yapma hakkı getirdi.

UEFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, önümüzdeki sezondan itibaren UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Süper Kupa'da uygulanacak yeni oyuncu değişikliği ve yedek kulübedeki futbolcu sayısına ilişkin kuralların yürürlüğe girdiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Süper Kupası'ndaki karşılaşmaların uzatmaya gitmesi halinde toplamda 3 olan oyuncu değişiklik hakkının 4'e yükseltildiği belirtildi.

Rusya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen 2018 FIFA Dünya Kupası'nda da bu kural uygulanıyor.

Öte yandan UEFA, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde kulüplerin yedek kulübesinde 7 oyuncu bulundurabileceğini, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali, Avrupa Ligi Finali ve Süper Kupa'da ise 12 yedek oyuncu ile sahaya çıkacağını duyurdu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal