UEFA Karius'u Haklı Buldu!

Beşiktaş'tan geçmiş ödemelerini alamadığı gerekçesiyle sözleşmesini fesheden Loris Karius, UEFA tarafından haklı görüldü. Buna göre siyah-beyazlılar Karius’a 1.6 milyon euro (13 milyon lira) verecek.

30.07.2020-16:18 - (Son Güncelleme: 30.07.2020-16:16) UEFA Karius'u Haklı Buldu!

Koronavirüs salgını sürecinde alacaklarının ödenmediğini öne sürerek takımdan giden Loris Karius hususunda UEFA'dan cevap bekleyen Beşiktaş'a kötü haber geldi.

Alman kaleci mayıs ayında Beşiktaş ile kontratını sonlandırarak konuyu UEFA'ya götürmüştü. UEFA, salgın kaynaklı ödeme gecikmesini kabul etmeyerek Karius’un alacaklarının siyah beyazlı kulüpten tahsil edilmesine karar kıldı.

KARİUS’UN ALACAĞI NE KADAR?

Alman file bekçisi mart ayında 367 bin euro ödeme veren Beşiktaş’ın geciken ve ödenmesi gereken 867 bin euroyu da salgın sürecinde ödeyemediği öğrenildi. Bununla beraber Loris Karius’un geçen sezondan kalan alacağı ve toplam sözleşme ücreti ise 1.6 milyon euro. (13 milyon lira)

Diğer taraftan genç eldiven sergilediği performansla Türkiye'de hayal kırıklığı yaratmıştı. Toplam 67 karşılaşmada sahada olan Karius, Beşiktaş kalesine gelen 95 golü kurtaramazken yalnızca 14 müsabakada kalesini gole kapatabilmişti.

RUIZ VE KRUSE İÇİN DE AYNISI OLABİLİR

Loris Karius'un bu gelişmesi, benzer şekilde takımlarından giden Victor Ruiz ve Max Kruse için de emsal karar niteliği taşıyabilir. Bilindiği gibi Victor Ruiz, Beşiktaş'ı Max Kruse de Fenerbahçe'yi aynı şekilde UEFA'ya şikayet ederek İstanbul'dan gitmişlerdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal