Türkiye'ye Transfer Olup Hayal Kırıklığına Uğratan Futbolcular!

Türkiye'ye büyük ümitlerle transfer olup, bekleneni veremeyen ve kaybolup giden futbolcular.

04.01.2018-17:28 - (Son Güncelleme: 04.01.2018-17:07) Türkiye'ye Transfer Olup Hayal Kırıklığına Uğratan Futbolcular!

Haber365/Özel Haber

Onlar Türkiye'ye büyük ümitlerle gelen ancak bekleneni karşılamayıp tarihin tozlu sayfalarında kayobulup giden futbolcular.

Sizler için transferleri büyük sükse yapan ancak hiçbir zaman bekleneni veremeyen bu futbolcuları derledik.

Kevin Grosskreutz - Galatasaray

Sezon başında transferin son gününde transfer edilmeye çalışılan Grosskreutz'un evrakları yetişmediği için 6 ay formasından uzak kaldı. Bu dönemde ailesini özlediği için Galatasaray'dan ayrılmak isteyen Grosskreutz, tek maç bile oynamadan Türkiye'den gitti.

Goran Pandev - Galatasaray

Napoli'den Blerim Dzemaili ile birlikte transfer edilen Pandev, Galatasaray'ın kupa golcüsü olabildi. Ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı maçlardaki güçsüz görüntüsüyle, taraftarın gözüne giremedi.

Lucas Ontivero - Galatasaray


Yeni Messi olacak diye 2 milyon Euro verilip transfer edildi. Kupa maçında direkten dönen şutu sonrası ortadan kayboldu. Galatasaray her yıl onu kiralık olarak vermeye devam ediyor.


Aílton Gonçalves da Silva - Beşiktaş
Beşiktaş'a gelmeden önce Werder Bremen ve Schalke formalarıyla pek çok gol atan Ailton, Beşiktaş formasıyla çıktığı 14 maçta 5 gol atarak yetersiz bir görüntü çizdi. Fazla kiloları yüzünden sürekli basında konuşulan Ailton, "biraz kilo verse aslında çok güzel olur" denilen kız gibi; "ah biraz kilo verse aslında süper forvet" olarak akıllarda kaldı.



Ayhan Akman - Beşiktaş

İnegölspor'un altyapısında yetişen Ayhan Akman, 1998 Temmuz'unda Jonh Benjamin Toshack'ın isteğiyle, 8.750.000 $'lık bedelle Beşiktaş'a geldi. Sakatlıklarla boğuşmasına rağmen 81 maçta 19 gol atan Ayhan, son sakatlığından sonra taraftarla da polemikler yaşadı ve takımda durumu soru işareti haline geldi. Ahmet Yıldırım ve Mehmet Aksu'nun Beşiktaş'a geçmesinin ardından 500 bin $ karşılığında Galatasaray'a transfer olan Ayhan; belki de hayatının en iyi kararını vermiş oldu. 5 farklı teknik direktörle çalışan, 3 farklı mevkide görev alan Ayhan Akman, futbolu bıraktığı 2013 yılına kadar Galatasaray formasıyla 314 maça çıktı.



Okan Koç - Beşiktaş

İlhan Cavcav'ın 3 Büyüklere patır patır oyuncu sattığı dönemde Beşiktaş'a alınan genç futbolcunun, disiplinsiz davranışları ve gece hayatına kendini kaptırması ile düşüşe geçtiği rivayet edilir. Beşiktaş forması giydiği 17 maçta 2 gol atan Okan, önce Konyaspor'a kiralanmış, buradan Galatasaray'a transfer olacakken lisansında çıkan sorunlar nedeniyle transfer gerçekleşmemiş ve Ankaragücü'ne gitmiştir. "Aah ah biraz kendine baksa ne büyük futbolcu olurdu" denilen, heba edilmiş yetenekler arasındadır kendisi.



Ariel Ortega - Fenerbahçe
Hızı ve tekniği sebebiyle Maradona'nın veliahtı olarak anılan ve Türkiye'ye gelişi büyük sükse uyandıran Ortega, ilk başlarda iyi bir performans gösterdi. Toplam 7,5 milyon $ bonservis ödenen Ortega'nın 2002 sezonunun unutulmaz 6-0'lık Fenerbahçe Galatasaray maçında sağ açıkta Galatasaray defanslarının belini kırması hala unutulmazlar arasındadır. Ortega duygusal kişiliği sebebiyle, bir kaç maç kötü oynadıktan ve taraftardan tepki gördükten sonra kendini toplayamayıp devre arasında ülkesine döndü. Fenerbahçe kariyerinde çıktığı 15 maçta 5 gol attı ve 1 kırmızı kart gördü. Fenerbahçe ile bir çok hukuki problem de yaşayan Ortega; Fifa tarafından Fenerbahçe'ye 11 milyon $ tazminat ödemeye mahkum oldu. Kariyerine ülkesinde devam eden Ortega, 3 çocuk babası ve 2 at sahibidir.



Claudio Maldonado - Fenerbahçe
Fenerbahçe'ye gelene kadar Brezilya liginde iyi bir grafik çizen Maldonado, geldikten sonra bir türlü takıma uyum sağlayamadı. Sakatlıklar, formsuzluğu, futbol stilinin alışıldık olmayışı, sürekli yan pas yapması ve 1 metre ileri gitmemesi; taraftarın gözünde Maldonado'yu "ne bu ya ben daha iyi oynarım" konumuna getirdi. Fenerbahçe kariyeri boyunca yaptığı tek hayırlı iş, Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final maçında Deivid De Souza'nın Chelsea'ye attığı müthiş golün pasını vermesi oldu. Onu da işte kaza bela yanlışlıkla verdi yoksa hiç onluk bir pas değildi. Sık sık şut deneyen Maldonado, kaleyi bile bulamadan ve 17 resmi maçta forma giyerek Fenerbahçe'den ayrıldı.



Daniel Gonzalez Guiza - Fenerbahçe

İspanya Gol Kralı olduğu sezonun sonunda, 14 milyon € bedelle Fenerbahçe'ye transfer olan okçu lakapı Guiza, sadece Fenerbahçeliler için değil tüm futbol izleyicileri için tam bir hayalkırıklığı oldu. Kaçırdığı enteresan goller, eşinin foto model olması, hassas kişiliği ile Guiza; kısa sürede futbol konsantrasyonunu kaybetti ve durumu daha ilk senesinde sorgulanır oldu. İnişli çıkışlı bir grafik çizen Guiza, zaman zaman müthiş goller atsa da; taraftarın gözündeki "Acıların Çocuğu" imajı hiç silinmedi. Fenerbahçe formasıyla 98 maçta 35 gol atıp 21 asist yapan Guiza kaçırdığı ve attığı goller kadar; 2010-2011 sezonunda Bucaspor maçında attığı golden sonra hüngür hüngür ağlamasıyla da Fenerbahçe taraftarı için unutulmaz bir isim oldu. Sözleşmesi fesh edilen futbolcu önce Getafe'ye, oradan Malezya ve en son Paraguay takımlarından Cerro Porteño'ya 2 kilo patatese eşdeğer bonservis paralarına transfer oldu.


 

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal