Türkiye’den Masa Tenisinde Bir İlk!

Türkiye, Akdeniz Oyunları'nda masa tenisi dalında yerli sporcuları ile kadınlarda ilk defa madalya kazandı.

04.07.2018-13:46 - (Son Güncelleme: 04.07.2018-13:42) Türkiye’den Masa Tenisinde Bir İlk!

Akdeniz Oyunları’nın 68 yıllık tarihinde Türkiye, yerli sporcuları ile kadınlarda ilk defa madalya elde ederken, erkeklerde ise 27 yıllık madalya hasretini sonlandırdı.

İspanya’da düzenlenen Akdeniz Oyunları’nda, tek erkekler kategorisinde İbrahim Gündüz bronz, Kadın Milli Takımı da gümüş madalyaya uzanarak, tarihe geçti.

Tek erkeklerde ve takımlar kategorisinde kazanılan madalyaların Türk masa tenisi adına bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç ''Yerli sporculara olanak sağlandığında ve planlı bir destekleme stratejisiyle neler yapılabildiğini herkese göstermiş olduk.'' şeklinde konuştu.

Başkan Koç, milli takım sporcularının 2018 Akdeniz Oyunları'nda Çin asıllı sporcu oynatan ülkeler karşısında çok iyi mücadele gösterdiğini ifade ederek, "Kadın Milli Takımımız finalde, kadrosunda iki Çin asıllı sporcuyla yarışan İspanya'ya yenildi. Devşirme sporcuların oynatılmaması durumunda, Avrupa'da yenemeyeceğimiz takım yok. Umarım Avrupa'daki Çinli sporculara karşı da kazanmaya başlayacağız." yorumunda bulundu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal