Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik'ten Olimpiyat Açıklaması

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nın coronavirüs salgını sebebiyle bir sene ileriye alınmasını doğru bir karar olarak belirtti.

01.04.2020-16:56 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-16:54) Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik'ten Olimpiyat Açıklaması

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nın yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle bir sene ertelenmesinin doğru bir karar olduğunu ifade etti. Murat Özmekik, verdiği demeçte, olimpiyatların ileri bir tarihe alınmasıyla alakalı fikirlerini şu şekilde açıkladı:

"Badminton Federasyonu olarak olimpiyatların 1 yıl ertelenmesini doğru buluyoruz. Zaten bu ertelemeyi bekliyorduk. Çünkü kota alma durumunda olan sporcularımız antrenmanlarını yapamaz duruma gelmişti. Milli takım kamplarımızı ertelemiştik. Son 2 aya girmiştik kota müsabakalarında. Bu kota maçları da teker teker iptal olmaya başlamıştı. Önümüzde büyük bir belirsizlik var. Kota maçları ne zaman başlayacak belli değil. Tek tesellimiz Neslihan Yiğit’in kota almayı garantilemiş olması."

‘SPORCULARA EVDE ANTRENMAN PROGRAMI VERİLİYOR’

Murat Özmekik, sporcuların bu aşamadaki idman eksikliklerini federasyon olarak aldıkları tedbirlerle kapatmaya uğraştıklarını vurguladı.

Sporcuların durumlarını yakından izlediklerini ifade eden Özmekik, şunları dile getirdi:

"Biz federasyon olarak özellikle olimpiyata kota almayı garantileyen Neslihan Yiğit’in antrenmanlarını, antrenörü Çağatay Taşdemir’le birlikte takip ediyoruz. Neslihan’ın evi site içerisinde olduğu için, günlük kondisyon antrenmanını yapabiliyor. Evine federasyon olarak karın kaslarını geliştireceği bir spor aleti gönderdik. Fitness bisikleti de gönderdik. Dolayısıyla antrenmanlarına devam ediyor. Diğer antrenörlerimizde milli sporcularımızı bu süreçte takip ediyor ve gerekli desteği veriyor. Evde antrenman programları veriliyor. Bazı antrenörlerimizle sporcularımız, sosyal medya hesaplarından görüntülü ortak antrenmanlar düzenliyorlar."

‘MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI’NA’ DESTEK

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’na destek çıktı.

Özmekik, bu kampanyaya hem şahsi hem de federasyon olarak desteklediklerini anlatarak, "Kampanyayı takip ediyoruz. Sporcularımızı ve antrenörlerimizi yönlendiriyoruz. Cumhurbaşkanı’mızın başlatmış olduğu ’Milli Dayanışma Kampanyası’na federasyon olarak destek veriyoruz. Ben de federasyon başkanı olarak kampanyaya ailece 1500 lira katkıda bulunuyorum. Bu bağışı yaptık. Sporcularımızı ve antrenörlerimizi de bu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz." şeklinde dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal