Türk Takımları Turan Kupası'nda Karşılaşacak

Türkiye Futbol Federasyonu Dış İlişkiler İcra Kurulu Üyesi Gürkan Teoman, yalnızca Türk devletlerinin kulüplerinin yer alacağı sürdürülebilir bir lig yapacaklarını belirtti.

06.06.2020-17:01 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-16:58) Türk Takımları Turan Kupası'nda Karşılaşacak

Dünya üzerindeki Türk devletleri toplanarak lig düzenleme kararı verdi. Turan Kupası, takımlara yeni bir mali kazanç oluşturması ile birlikte kulüplerin gelişimine katkıda sağlayacak.

11 TÜRK DEVLERİNDEN KULÜPLER YER ALACAK

Ön hazırlıklara başlanılan, birçok üniversiteden çok önemli profesörlerin organizasyonun düzenlenmesinde yardımcı olduğu Turan Kupası'na 11 Türk devletinden birçok kulübün katılması planlanıyor.

İçlerinde UEFA'nın organizasyonlarında katılan Qarabağ, Neftçi, Karagandy, Aktobe ve UFA gibi birçok kulübün olduğu Türk devletleri, bu kupayla beraber kendilerine yeni bir mali kazanç oluşturacaklar.

ROL MODEL: EUROLEAGUE

Gelirin haricinde, Türk devletleri içerisindeki takımlarla futbolcu alışverişi ve bilgi paylaşımı da gerçekleşecek. Turan Kupası, örnek olarak Euroleague'i seçiyor.

Organizasyon için 12 akademisyen ve spor camiasından bilinen birçok kişi de yardımcı oluyor. Planlama ve program uygulandıktan sonra tanıtımı gerçekleşmesi düşünülüyor. Hazırlıklar bitirildikten sonra yapılması düşünülen Turan Kupası ile alakalı Türkiye Futbol Federasyonu Dış İlişkiler İcra Kurulu Üyesi Gürkan Teoman, açıklamalar yaptı.

Yalnızca Türk devletlerinin kulüplerinin yer alacağı sürdürülebilir bir organizasyon oluşturmayı amaçladıklarını belirten Teoman, "Bu turnuva sayesinde Türk devletlerinde takımların varlığını ve bilinirliğini arttırmayı hedefliyoruz. Bu sayede Türk devletlerinin futbol takımlarının gelişimine katkıda bulunacak." İfadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal