Türk Futbolunda Deprem! Ligler Tatil Edilebilir

TFF 2. ve 3. ligde boy gösteren 90 takım maçlara çıkmama kararı aldı.

04.12.2017-16:07 - (Son Güncelleme: 04.12.2017-16:34)

2. lig ve 3. ligin isim sponsoru ve en büyük destekçisi olan Spor Toto Teşkilatı'nın her sezon kulüplere yaptığı ödemenin miktarını bu sezon düşürdüğü iddiasıyla birlik olan 2. lig ve 3. lig kulüplerinin gelecek hafta oynanacak maçlara çıkmama veya geç çıkma kararı aldıkları belirtildi.

Çarşamba günü olağanüstü bir toplantı gerçekleştirecek olan kulüp başkanlarının bu konuda nihai bir karar vereceği ifade edildi.

Spor Toto Süper Lig'in 2017-18 sezonu maçları, önümüzdeki sezon beIN Sports'un Fransa'da yayın yapan kanalında canlı olarak yayınlanacak.

Liglerde orantısız dağıtılan yayın gelirlerinin bunun en büyük sebebi olabileceği tahmine diliyor.

Süper Lig'in de yayın haklarının sahibi Katar merkezli beIN Sports'un Fransa'da yayın hayatına devam eden kanalı tarafından yapılan açıklamada, bu sezon Spor Toto Süper Lig maçlarının 11 Ağustos'tan sonra naklen yayınlanacağı açıkladı.
Yapılan açıklamada, Süper Lig takımlarının yaz transfer sezonda birçok yıldız futbolcuyu kadrosuna kattığı anımsatılarak haftada 4 maçın canlı olarak yayınlanmasının planlandığı kaydedildi.

TÜRK FUTBOLUNUN MARKA DEĞERİ YÜKSELİYOR

Alınan bu kararın ardından Türk futbolunun marka değerinin dünya genelinde ne denli yükseldiğini bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. Sadece kısıtlı ülkelerde ve yalnızca derbi maçlar canlı olarak verilirken beIN Sports'la yapılan anlaşmadan sonra her hafta lig maçları canlı yayınlanmaya başlayacak.

FRANSIZ YILDIZLAR TÜRKİYE'DE

Fransa 1. Futbol Ligi'nde (Ligue 1) uzun seneler forma giyen Bafetimbi Gomis, Younes Belhanda, Mathieu Valbuena ve Jeremy Menez, Real Madrid'de uzun seneler oynayan Portekizli yıldız savunmacı Pepe'nin dışında dünyaca ünlü Fransız teknik adam Paul Le Guen de gelecek sezon Süper Lig'de görev alacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal