Trabzon’dan 14 Yıl Sonra Millilere Ev Sahipliği!

Türkiye ile Rusya arasında yapılan UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup karşılaşmasında Trabzon, 2 bin 767 gün aranın ardından A Milli Futbol Takımı'nın müsabakasına ev sahipliği yaptı.

08.09.2018-10:58 - (Son Güncelleme: 08.09.2018-10:56) Trabzon’dan 14 Yıl Sonra Millilere Ev Sahipliği!

Son olarak 9 Şubat 2011 tarihinde özel maçta Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Güney Kore ile karşı karşıya gelen milliler, 18 Aralık 2016’da açılışı yapılan Şenol Güneş Spor Kompleksi'ndeki Medical Park Stadı'nda ilk karşılaşmasını oynadı.

4 Eylül 2004’te Dünya Kupası Eleme Grubu müsabakasında sahasında Gürcistan ile karşılaşan ay yıldızlı ekip, 14 yıl aranın ardından Trabzon'da resmi bir maça çıktı.

TARAFTARLARDAN BÜYÜK DESTEK

Medical Park Stadı'nı dolduran taraftarlar, A Milli Takım'a büyük destek verdi.

Taraftarlar, karşılaşma öncesinde ısınmak için sahaya çıkan milli oyuncuları alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundu.

Milli takımı izlemek için stadyumu dolduran taraftarlar, mehter marşları eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarıyla coşkulu bir şekilde takımlarına destek oldu. Az sayıdaki Rus taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümde yerlerini alarak ülkelerinin milli takımlarına destek verdi.

Maç öncesinde statta açılan büyük afişlerde Türkiye’nin 2024 Avrupa Şampiyonası adaylığına vurgu yapılarak, "En iyisi için, şimdi bizim zamanımız. Trabzon hazır" ifadeleri kullanıldı.

BİRÇOK BAKAN KARŞILAŞMAYI TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ

Trabzon’daki bu mücadeleyi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cihat Turhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da yerinde takip etti.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman da mücadeleyi protokol tribününde izledi.

EREN BÜLBÜL UNUTULMADI

Trabzon'un Maçka ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Eren Bülbül, taraftarlar tarafından unutulmadı.

Stadyum etrafındaki reklam panolarının ekranına, "Bu vatan sana minnettar, iyiki varsın Eren' yazıları yansıtıldı. Stadyum skorboardından da "Seni asla unutmayacağız. Bu vatan sana minnettar." ifadeleri kullanıldı.

Taraftarlar, 'şehitler ölmez, vatan bölünmez' tezahüratlarıyla teröre tepkilerini ortaya koydu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal