Touchdown Ne Demek?

Ülkemizde yaşayan birçok sporsever, Amerikan futboluna dair detaylı bilgi edinmek adına araştırmalar yapıyor. Bunlar arasında en yaygın olan sorulardan biri de “Touchdown ne demek?” Haberimizde Amerikan futbolu ve touchdown konusuna dair detayları bulabilirsiniz…

18.01.2019-17:16 - (Son Güncelleme: 18.01.2019-17:14) Touchdown Ne Demek?

Amerikan futbolunda takımlar 11’er sporcudan oluşur ve 15’er dakikalık 4 devre halinde oynanır. Bu spordaki hedef oyunla ilgili en çok duyulan terimlerin başında gelen “Touchdown” yapmaktır. Yani topla beraber rakip takımın koruduğu alana (end zone) girmektir. Oyun bitiminde en çok puan kazanan ekip karşılaşmayı galip tamamlar.

Touchdown

Uzun pasta ise takımın oyun kurucusu, takım arkadaşlarının arkasında bekleyerek uygun zamanda pas verir ve tutucuyu topla buluşturmayı amaçlar. Rakip takımın son çizgisinin topla beraber geçilmesi durumunda “touchdown” yapılmış olur. Bunun değeri ise 6 puandır.  Touchdown yapan takım bir sayı kazanma hakkı elde eder.

Eğer bu hakkı kazanan takım, hakkını rakibin son çizgisini yeniden geçmek için kullanır ve bunu başarırsa 2 puan daha kazanır ya da başarı oranı daha yüksek olan topa ayakla vuruş yaparak rakip kaleye göndermeyi tercih edebilir. Bu atışın karşılığı ise 1 puandır.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal