Tottenham Başkanı Daniel Levy'i Topa Tuttular

Tottenham Başkanı Daniel Levy'nin, liglerin durdurulması sebebiyle stadyum personellerini maaşlarında kesintiye yapacağını açıklaması, İngiltere'de siyasetçilerin eleştirmesine neden oldu.

01.04.2020-16:31 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-16:29) Tottenham Başkanı Daniel Levy'i Topa Tuttular

İngiltere Premier Lig kulüplerinden Tottenham’ın Başkanı Daniel Levy, coronavirüsden dolayı liglerin askıya alınması nedeniyle, takım personellerinin maaşlarında yüzde 20 kesinti uygulanacağını açıklamıştı. Geçen sene 8 milyon Euro kazanan Daniel Levy’nin, yarı zamanlı çalışan 550 çalışanın maaşlarında kesinti planı, İngiliz siyasetçi Julian Knight’ın eleştirilerine sebep oldu.

Levy’nin verdiği bu kararı gördüğünde büyük bir şok yaşadığını vurgulayan Julian Knight “Boğazım düğümlendi! Bu karar, İngiliz futbolundaki çılgın ekonomiyi gözler önüne serdi ve tam ortasında da moral emicilerin olduğunu gösterdi” ifadelerini kullanarak Levy’i topa tuttu.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan da Levy’nin kararını eleştirerek “Kulüp için çalışan insanlardan çok, yüksek ücret ödenen futbolculardan, böyle kriz durumlarında fedakarlık yapan ilk kişiler olmaları beklenir. Futbolcuların kazandıkları paranın yanına bile yaklaşamayan işçilerin ücretlerinde kesintiye gitmek, yapılacak en son şey olmalı.” şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal