TFF'den beIN Sports ve Seyircili Maç Açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, gündeme dair açıklamalarda bulunurken, Fenerbahçe ile beIN Sports arasındaki gerilim ile ilgili konuştu.

28.01.2021-16:15 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-17:38) TFF'den beIN Sports ve Seyircili Maç Açıklaması

TFF Başkanı Nihat Özdemir yapmış olduğu çarpıcı açıklamalarda ;

' SEYİRCİLİ OYNAMA KARARI ALABİLİRİZ '

UEFA'nın düşündüğü; pandemi olayı iyiye giderse minimum %50 kapasiteli oynatmak istiyorlar.

2020 Katar Finalleri için elemeler başlıyor. İlk maçımız Hollanda ile TT Arena stadında. Allah'a dua ediyorum ki; seyircili oynayabilelim. Benim seyirci desteğine o maçta çok ihtiyacımız var. Gözlemliyoruz, Sağlık Bakanlığı ile görüşüyoruz. Mart başından itibaren seyircili oynama kararı alabiliriz yine belli bir oranda olacak şekilde.

' BU SÜRTÜŞME SON BULMALI '

Konuşmamda bu sürtüşmenin sonlanması gerektiğine inandım ve ifade ettim. Fenerbahçe haklı olarak ses efekti olayında bir tepki koydu. Kesinlikle beIN SPORTS’ta kötü niyet olduğuna inanmıyorum. Sizin en önde olan üyelerinizin bulunduğu bir kesime böyle bir ses efekti yapar mısınız? Sayın Ali Koç; içeride bir yapılanma olduğunu düşünüyor. Haklı olabilir, olmayabilir. Ama ben kesinlikle inanmıyorum. İyi niyetle bakıyorum. Anında özür dilediler, sonra aynı gün biz TFF olarak bir mektup yazdık ve böyle bir şeyin olmaması gerektiğini ifade ettik. Kendileri de hemen cevap verdiler. Rashed Bey CEO olarak beIN SPORTS’a geldi. Duyduğum kadarıyla görüşmeler devam ediyor. Tahmin ediyorum biraraya gelecekler ve bu soğuk savaşı bitirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bir tepki koydu ama yeter. 19.05’te özür dilemesini de bir tasadüf olduğuna inanıyorum. En kısa zamanda bu işin sonlanması gerektiğini düşünüyorum.

' YENİ YAYIN İHALESİ AÇACAĞIZ '

beIN SPORTS ile 2021-2022 sonunda sözleşmemiz bitiyor. Bu sezonun mayıs ayı ile aralık ayı sonunda bir 2022-2023 Sezonu için yeni yayın ihalesine çıkmak durumundayız. Hazırlıklarımıza başladık, en kısa zamanda bunu bitirip mayıs ayında ilan etmeyi düşünüyoruz. Ve yeni yayıncı kuruluşumuzu tespit etmek için Mayıs-Aralık ayları arasında da ihalemizi yapacağız.

' bEİN Sports TÜRKİYE'DEN ÇEKİLMEYECEKTİR '

Bence Digiturk önemli bir futbol lokomotifidir. Yalnız Türkiye futbolu değil, Şampiyonlar Ligi, Euroleague, Avrupa’nın belli maçları onlarda. Çok büyük bir kuruluş 82 ülkeye yayın yapıyorlar. Kendilerinin buradan çıkmak isteyeceğini düşünmüyorum. Bize devamlı gelip giden yeni ihale olursa; çalışanlarının var olduğunu biliyorum. İsimleri, grupları biliyorum. 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal