TFF Başkanı Nihat Özdemir'den Irkçılık Açıklaması!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

11.02.2020-16:28 - (Son Güncelleme: 12.02.2020-10:30) TFF Başkanı Nihat Özdemir'den Irkçılık Açıklaması!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İşte Özdemir’in o açıklamaları:

"Türkiye ırkçılık konusunda dünyaya örnek gösterilir. Ne Süper Lig ne diğer liglerimiz de buna basketbolu da katarım. Hiçbir ırkçılık yaşanmamıştır. Irkçılık konusunda TFF olarak hiçbir ayrılığa müsaade etmeyeceğiz.

Sayın Sepil'in isteği ve arzusuyla, Zekeriya Alp, Oğuz Sarvan ve Barış Şimşek'i bir araya getirdik. Başkanların önerilerini dinledik. Karşılıklı görüşler alındı.

13 haftamız kaldı ve görüyoruz ki, şu anda liglerimizde 7-8 takımın şampiyonluğa oynadığını görüyoruz. Lig tarihinde böyle bir sezon yaşanmadı.

Lisans uygulamasını tartıştık. Sezon sonunda bilançoların neticesinde uygulayacağımız cezaları konuştuk. Nasıl davranacağımızı ifade ettik."

"VAR SİSTEMİYLE 7-8 TAKIM YARIŞTA"

"Son günlerde hakemlerimiz, Türkiye'nin futbol aleminde çok gündeme oturdular. Sayın Sepil'in isteği ve arzusuyla, MHK başkanı Alp ve yardımcısı Oğuz Sarvan ile VAR sisteminin başında olan Barış Şimşek'i bir araya getirdik, uygulamaları anlattılar ve başkanları dinlediler. VAR'da neler yapılması gerektiği ile ilgili görüş alışverişinde bulundular. Gördük ki, yapılan işlemlerin, uygulamaların nasıl olduğunu, hakem hatalarının nasıl olduğunu görme anlamında başarılı bir görüşme oldu. Görüyoruz ki liglerimizde 7-8 takımın şampiyonluğa oynadığı bir sezon geçiriyoruz. Böyle bir sezon yaşanmadı. Herkes onu bunu konuşuyor ama VAR sistemi ile, ofsayt sisteminin hata olmadan uygulanmasıyla, tüm takımlar şampiyonluğa oynar hale geldi."

"DİLİMİZE DİKKAT ETMELİYİZ"

"Her kulübe eşit davrandığımızı ifade ettim, görüşleri aldık ve yolumuza devam ettik. Futbol çok önemli, hepimiz kullanacağımız dilimize dikkat etmeliyiz. Sahada ter döken bütün futbolcu kardeşlerimizin de rakibe jest, rakibe saygı göstererek, ırkçılığa müsaade etmeden hareket etmesini diliyoruz. Biri şampiyonluğu hak edecektir, diğerlerinin de ona saygı göstermesini beklliyoruz."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal