Terim Güneş Rekabetinde Rakamlar!

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray ve Beşiktaş'ı karşı karşıya getirecek mücadelede iki takımın teknik direktörleri de 14. kez karşılaşacak.

26.04.2018-16:47 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-16:15) Terim Güneş Rekabetinde Rakamlar!

Spor Toto Süper Lig’de 31. haftanın en önemli karşılaşmasında Galatasaray Türk Telekom Stadı’nda Beşiktaş’ı ağırlıyor. Şampiyonluğa giden yolda hayati değere sahip bu karşılaşmada iki ekibin teknik adamları Fatih Terim ve Şenol Güneş 14. kez karşı karşıya gelecek.

İki teknik adamın çalışırdığı takımlar bugüne kadar 13 kez karşılaşmış ve bu karşılaşmalarda Fatih Terim’in Şenol Güneş'e karşı 6’ya 1 galibiyet üstünlüğü söz konusu…

Pazar günü saat 19.00’da Türk Telekom Stadı’nda Fatih Terim ve Şenol Güneş’in ekipleri 14. kez karşı karşıya geliyor. Karşılaşma öncesi sarı kırmızılı ekibin 63, siyah beyazlıların 62 puanı bulunuyor. İki ekibin de şampiyonluk yolundaki şansının sürmesi için bu karşılaşmada puan kaybına tahammülü yok. Bu denli önemli bir karşılaşmaya çıkacak iki ekipte teknik direktörler tecrübeleri ile ön plana çıkacak. Hem Fatih Terim hem de Şenol Güneş Türk futbolunda çok önemli başarılara imza atmış iki isim…

İLK KEZ 1988 YILINDA KARŞILAŞTILAR

Sarı kırmızılıların teknik direktörü Fatih Terim ile siyah beyazlıların teknik direktörü Şenol Güneş ilk kez 18 Aralık 1988 yılında bir Süper Lig maçında karşı karşıya geldi. O dönemde Terim Ankaragücü’nün, Güneş de Trabzonspor’un başındaydı. O karşılaşmayı Şenol Güneş’in öğrencileri 2-0 galip bitirmişti. O karşılaşmadan sonra Şenol Güneş’in takımları, Fatih Terim’in takımlarını mağlup edemedi.

TERİM’İN 6 GÜNEŞ’İN 1 GALİBİYETİ VAR

Fatih Terim ile Şenol Güneş, farklı kulüplerin başında 13 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalarda Terim’in talebeleri 6 kez galibiyet sevinci yaşarken, Güneş'in takımları 1 kez kazanmayı başardı. İki teknik adam arasında oynanan karşılaşmalarda 6 kez de eşitlik bozulmadı. Bu karşılaşmalarda Fatim Terim’in takımları 16 kez ağları sarsarken, Şenol Güneş’in öğrencileri 8 kez gol sevinci yaşadı. İki teknik adam arasında 2012 yılında oynanan son karşılaşmada Galatasaray ile Trabzonspor golsüz berabere kaldı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal