Tayfun Korkut Kimdir?

Uzun yıllar yeşil sahada mücadele verip ter döken Tayfun Korkut kimdir? Tayfun Korkut'un futbolculuk kariyeri ile ilgili tüm bilinmeyenler haberimizde.

08.05.2018-20:56 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-21:07) Tayfun Korkut Kimdir?

TAYFUN KORKUT KİMDİR?

Tayfun Korkut 2 Nisan 1974 Stuttgart’da dünyaya geldi. Korkut, Stuttgart yakınlarındaki Ostfieldern kentinde büyüdü ve futbol kariyerine 6 yaşında yerel bir kulüp olan TB Ruit'te başladı. 12 yaşında da alt lig kulüplerinden Stuttgarter Kickers'ın altyapısına seçildi. Bu takımda tüm altyapı takımlarında yer aldı ve başarılı bir şekilde A Takım'a kadar yükseldi. 13 Ağustos 1994 yılında Almanya Kupası karşılaşmasında SC Freiburg karşısında son 15 dakika oyuna giren Korkut, ilk resmi maçına çıkmış oldu. Dönemin üçüncü ligi olan Regionalliga'da olan kulüp ile ilk lig maçına ise 25 Eylül 1994 tarihinde SSV Ulm 1846'e karşı çıktı.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

21 yaşında Fenerbahçe Spor Kulübü’ne transfer olarak Türkiye'ye geldi. Daha ilk sezonunda takımın önemli oyuncularından biri haline geldi. Sezon öncesi resmi olmayan TSYD Kupası'nda Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı 90 dakika sahada oynayıp, iki mücadelede de galibiyet gördü. Fenerbahçe ile ilk maçı, 8 Ağustos 1995'te Partizan Tirana ile yapılan UEFA Kupası ön eleme mücadelesi oldu. İlk golünü 9 Eylül 1995 tarihinde Gaziantepspor kulübüne attı. İlk sezonunda 30 maça çıkıp 5 kez rakip fileleri havalandırdı. Sezon sonunda Türkiye Ligi şampiyonu olma başarısını elde etti.

İSPANYA SPOR KULÜBÜ

Fenerbahçe'de 5 sezon forma giymesinin ardından İspanya’nın Real Sociedad takımına transfer oldu.

2003-04 sezonunda bir başka İspanyol kulüp Espanyol'a transfer oldu. Sezon başlarında sık sık forma şansı bulsa da sezon sonuna doğru tercih edilmemeye başladı ve sezonu golsüz kapatıp, İspanya macerasına hüzünlü bir şekilde geride bıraktı.

2004-2005 sezonu başında Beşiktaş kulübüne transfer olarak, yeniden ülkeye döndü. Beşiktaş'ta da ilk 11 futbolcusu olarak başladığı sezonu yedek kulübesinde noktaladı.

2005-2006 sezonu devre arasında Gençlerbirliği kulübüne transfer oldu. Gençlerbirliği'ndeki yarım sezonunda 13 mücadelede sadece 1 gol atabildi. Sezon sonunda ise aktif futbolculuk hayatına son verme kararı aldı.

Alman ekibi Bayer Leverkusen'de, Teknik Direktörlük görevi yapmak için Tayfun Korkut 2017 yılında imza attı. Şuan Stuttutgart kulübünde teknik direktör olarak görev yapıyor.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal