Tarihi Yarı Finalde Kazanan Anderson!

Sezonun 3. grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da tek erkeklerde Güney Afrikalı Kevin Anderson, 6 buçuk saati aşan karşılaşma sonunda ABD'li John Isner'i 3-2 mağlup ederek ilk final biletini kaptı.

14.07.2018-09:42 - (Son Güncelleme: 14.07.2018-09:39) Tarihi Yarı Finalde Kazanan Anderson!

İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleşen organizasonun 11. gününün ilk karşılaşmasında, 1 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer'i saf dışı bırakarak büyük bir başarı elde eden  ve dünya klasmanında 8. sırada bulunan Güney Afrikalı Kevin Anderson ile 9 numaralı seribaşı ABD'li John Isner tek erkekler yarı finalinde kozlarını paylaştı.

Karşılaşma süresince sert servisleriyle etkili olan ve birbirinin servisini kırmakta zorlanan taraflar, karşılaşmayı takip edenlere tarihi bir karşılaşma seyrettirdi.

İlk üç seti tie-break'e giden karşılaşmada ilk seti 7-6 Anderson alırken, ikinci ve üçüncü setin galibi ise aynı skorla Isner oldu ve 2-1 öne geçti. Rakibinin servisini kıran Anderson, 4. seti 6-4 kazanarak skoru 2-2 yaptı ve mücadeleyi final setine taşımayı başardı.

Final setinde iki raket de uzun bir süre birbirinin servisini kıramayınca eşitliği bozamadılar. 6 saat 36 dakika süren karşılaşma sonunda 49'uncu oyunda Isner'in servisini kıran Anderson, ABD’li raketi 26-24 mağlup ederek Wimbledon'da finale yükselen ilk isim oldu.

Mücadele süresince Isner 53, Anderson ise 49 defa "ace" yaparak puan kazandı. Geçtiğimiz sene ABD Açık'ta finale yükselen Anderson, bu galibiyetle Wimbledon'da ilk defa finale kaldı.

ISNER BENZERİNİ YAŞAMIŞTI

John Isner, mücadeleden yenilgiyle ayrılmasına karşın kırdığı rekorla ön plana çıktı. 2010 Wimbledon'ın ilk turunda Fransız Nicolas Mahut ile mücadele eden ABD'li raket, 3 gün süren ve toplam 11 saat 5 dakikalık mücadelenin sonunda rakibini 6-4, 3-6, 6-7, 7-6 ve 7-6'lık setlerle 3-2 mağlup ederken, dünyanın en uzun tenis karşılaşmasını oynamıştı.

Isner, yine Wimbledon'da bu defa yarı finalde gösterdiği performansla, grand slam tarihinin en uzun 2. karşılaşmasında da başroldeydi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal