Tamer Tuna'dan Koronavirüs Açıklaması; 'Ertelenmesin'

Fraport TAV Antalyaspor'un teknik adamı Tamer Tuna, koronavirüs salgını ve Süper Lig karşılaşmalarının taraftarsız yapılacak olması hakkında açıklamalarda bulundu.

14.03.2020-11:08 - (Son Güncelleme: 14.03.2020-11:01) Tamer Tuna'dan Koronavirüs Açıklaması; 'Ertelenmesin'
Fraport TAV Antalyaspor'un teknik adamı Tamer Tuna, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle seyircilerin bu dönemde futbolun içinde olmasının çok kötü bedeller oluşturabileceğini, karşılaşmların ertelenmesine yönelik istekleri olmadığını belirtti.

Yabancı Futbolcuların Tedirginliği

Tuna, yabancı futbolcuların bu süre zarfında yanlarına aileleri, akrabaları ve arkadaşlarının gelmesinden dolayı çok korktuklarını aktardı.

"Doktorlarımız takip ediyor." diyen Tuna, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ama biz yeterli olur muyuz? Yeterli olmayacağımız kesin. Maçların da seyircisiz oynanması... Yeterli olup olmayacağından açıkçası emin değiliz. Söylediğim koşulları yaşıyoruz. Oyuncunun yurt dışına gitmesi değil, geçen haftaya kadar oyuncularımızın ailesinden birçoğu şu süreçte yanlarına geldi, gitti, tekrar geldiler. Hepsini biliyoruz. Ne olur, neyle karşılayacağımızı da açıkçası ben öngöremiyorum."

Dört maç önce Antayaspor'daki 7 futbolcunun çok ciddi gribal enfeksiyonlar kaptığını, kendilerini karşılaşmalarda oynatamadıklarını belirten Tuna, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri sebebiyle maçların taraftarsız yapılması kararını şöyle değerlendirdi:

"Bizim alanımız şu anda bu futbolu iyi yönetebilmek, insanları bunun içinde tutabilmek. Ama seyircisiz olduğunda maalesef bu işin ne anlamı, ne önemi oluyor. Kaldı ki hem şampiyonluk mücadelesinde hem sıralama mücadelesinde ilk yarıdaki avantajlarını kullanamayacak. Yani dezavantajları rakip sahada oynamış takımların, bu hafta sahasındaki avantajlarını kullanamaması. Biz deplasmana gittiğimizde rakibimizin bunu kullanamaması belli değişkenlikleri sağlayacaktır. Konuya böyle bakmıyoruz. Tabii ki dünyada çok olağanüstü bir durum var. Enteresan şeyler yaşanıyor. Bundan ekonomik olarak belki yansıyışı olacak. En önemli şeyi sağlık açısından bu yaşadığımız süreç. Bizim oyuncularımız çok ciddi anlamda yaşamıştı. Bu testleri yaptıramadık o dönem ama içimizde de bu konuda hem bilgilendirmeleri hem değerlendirmeleri de kendi aramızda yapıyoruz. Biz de söylenilen şekilde önlemleri alıyoruz."

- "Ertelemeyle ilgili şu anda bir talebimiz yok"

Ülkenin, dünyanın içinde olduğu bu halin her şeyin üstünde olduğunu vurgulayan Tuna, "Liglerin seyircisiz oynanması yerine maçlara erteleme olması daha uygun olur mu?" sorusunu şöyle cevapladı:

"Olumsuzluğunu benim belirtmeme bile gerek yok. Biz daha önce de başka takımlarda seyircisiz, cezalı bunu yaşadık. Ne kadar kötü bir durumda olduğumuzu biliyoruz. O ambiyansın, yaşanılan o oyuncu konsantrasyonunun ne kadar etkilendiğini biliyoruz. Herkes biliyor. Seyirci olmadığında açıkçası bu işin ne güzelliği, ne rengi var ama seyircilerin de şu anda içinde olmasının çok büyük bedelleri olabileceğini biliyoruz. Bu konuda bildirilerde oluyor. Bu farklı bir şey. Bizim ertelemeyle ilgili şu anda bir talebimiz yok. Bunu birlikte değerlendirip, herkesin fikir birliğinde, görüş birliğinde olması lazım. Bunu da sağlayacak olan şu anda alınan kararlar. Bu kararlara hep saygılıyız. Bu işin uzmanları çok iyi de yönetiyorlar açıkçası, buna karar verecekler. Ertelemeyle ilgili birçok takım bedelini ödeyecek bunun. Şu anda seyircisiz oynamanın da bedelini ödeyecek. En doğru alınacak karar belki bu yılın aslında yarışın içinde tutulup, ertelemeyi hani hastalığın azalacağı söyleniyor. nisan, mayısa bırakılması doğru olabilir mi? Bu konuda Avrupa ülkelerinde alınan kararlar var. UEFA'nın bir toplantısı olacak. Belki alacağı çok ciddi kararlar olacak. Bunu bütün ülkelere uygulayabilir. Bunu öngöremiyoruz. Bizim ligimize nasıl yansıyacağı önemli."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal