Tamer Tuna: 'Ülke Futboluna Değer Katacağız'

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, Süper Lig’e değer katan bir kulüp olma istediklerini belirtti ve takımıyla alakalı açıklamalarda bulundu.

09.09.2020-16:27 - (Son Güncelleme: 09.09.2020-16:25) Tamer Tuna: 'Ülke Futboluna Değer Katacağız'

Fraport TAV Antalyaspor’un genç hocası Tamer Tuna, Süper Lig'e değer katan bir kulüp olmak istediklerini belirtti. Tuna, AA muhabirine verdiği demeçte, potansiyeli çok yüksek bir şehir olan Antalya'yı, sportif başarıyla da yukarılara çıkarmak istediklerini aktardı.

Kırmızı- beyazlı kulübün her sene Avrupa'da yer almasının istendiğinin altını çizen Tuna, "Bunu yıllara yaymak gerekiyor. Bu sene Avrupa hedefini yakalasak bile gelecek sezon onun çok altında bir takım değeri bulabilirsiniz. Türkiye ligi böyle bir lig. Hedeflerin erken konulduğu, sürekliliğin yaşanmadığı, sürecin değil sonucun önemli olduğu bir lig yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Geçen seneye göre takım bütçesini yüzde 20 - 30 aşağıya indirmek mecburiyetinde kaldıklarını söyleyen Tuna, iyi yönetilen bir takım olduklarını ve bu istikrarla hedefleri tutturabileceklerini kaydetti.

Tuna, "Sadece Antalya'ya değil ülke futboluna, lige değer katan bir Antalyaspor olmak istiyoruz. Bu hedefle çalışıyoruz." dedi.

'ANTALYA'NIN İNANILMAZ GÜZELLİKLERİ VAR'

Antalyaspor'a geçmiş senelerde Samuel Eto'o ve Samir Nasri, son olarak da Lukas Podolski gibi yıldızların transfer olduklarına dikkat çeken Tuna, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Antalya'nın inanılmaz güzellikleri var. Müthiş bir coğrafya. Burada yaşadığımız için çok şanslıyız. Antalyaspor'un marka değeri yüksek bir şehri var. Her oyuncunun oynamak istediği, ailesinin, çocuklarının yaşayabileceği sosyal bir şehir. İnanılmaz bir taraftar var. Kulüp, tesisler güzel. İyi yönetiliyor. Gelen büyük futbolcuların da burayı tercih etmesinin en büyük nedeni bunlar. Bize olan talepleri de görüyoruz. Çok daha iyi kadrolar kurulabilir. Çok iyi oyuncular gelebilir ama bu ekonomik anlamda süreç gerektiriyor."

'GEÇEN YIL 19 OYUNCUMUZ GOL ATTI'

Daha çok puan ve skor arayan bir ekip olacaklarını vurgulayan Tuna, özellikle gol noktasındaki üretkenliklerine dikkati çekti.

Geçen sene ligin en çok topla buluşan kulüplerinden olduklarının da altını çizen Tuna, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Hazırlık evresinde hem kontra ataklarla hem de pas oyunuyla oynayabilen bir takım görüntüsü sergilemeye çalıştık. İyi savunma yapmadığınız zaman hücum şansına sahip olamıyorsunuz. Gol yollarında etkili olabilecek Dever Orgil, Serdar Özkan, Sidney Sam gibi oyuncuları transfer ettik. Genç Gökdeniz de geçen yıl çok gol attı. Bu oyuncularımızın bize katkısı çok önemli. Geçen yıl 19 oyuncumuz gol attı. Aynı çeşitliliği bu yıl da yakalamalıyız. Bunu yakalayamazsak forvet oyuncularının açığı kapatması gerekiyor."

Taraftarların kendileri için itici bir güç olduğunu ifade eden Tuna, geçen sene taraftarın büyük desteğini gördüklerini aktardı.

Taraftarların enerjisini stadyumda olmasalar da hissettiklerini kaydeden Tuna, "Pandemi nedeniyle belki yanımızda olmayacaklar ama desteklerini hissedeceğiz. Sağlık her şeyden önemli. Taraftarlarımızı bu yıl mutlu etmek için elimizden geleni yapacağız." şeklinde sözlerini sonlandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal