Süper Lig’de Küme Düşme İptal Oldu

Türkiye Futbol Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu arasında küme düşen takımların akıbeti ile ilgili toplantı yapıldı. Görüşmede bu sezon lig düşmenin olmamasına kararı verildi.

29.07.2020-17:38 - (Son Güncelleme: 29.07.2020-17:51) Süper Lig’de Küme Düşme İptal Oldu

Kulüpler Birliği’nin dün yapılan toplantıda 18 takım lig düşmenin bu sezona özel olarak kaldırılması şeklinde görüş birliği sağladı. Takımların bu isteği bugün TFF ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla saat 14.00’te başlayan toplantıda görüşüldü. Bu sezon küme düşen Ankaragücü, Kayserispor ve Yeni Malatyaspor’un gelecek sezon da Süper Lig ’de devam etmelerine karar verildi. 1. Lig’den gelen Hatay ve B.B.Erzurum ile yarınki Play-Off finalinde oynayacak Adana Demirspor ya da Karagümrük’ten birinin de katılımıyla gelecek sezon 21 takımla mücadele edecek.

TFF Başkanı Nihat Özdemir ile Gençlik ve Spor Bakanı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu saat 18.00'de ortak basın toplantısı gerçekleştirecek.

SÜPER LİG’DE BİR İLK OLARAK TARİHE GEÇECEK

Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, yapılan toplantının sonrasında yaptığı konuşmada bu sezon lig düşmenin olmaması ve yeni sezon 21 kulüplü bir lig oynanması yönünde tekrardan talepte bulunulacağını duyurdu. Bu teklif gerçekleşirse, profesyonel liglere geçilen 1959'dan bu yana ilk defa 21 kulüp aynı sezonda aynı ligde karşılaşacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal