Süper Lig’de Dev Derbi Heyecanı! Galatasaray’ın Konuğu Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftası dev bir derbiye sahne olacak. Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 11. haftanın açılış karşılaşmasında bu akşam evinde Fenerbahçe’yi ağırlayacak.

02.11.2018-12:34 - (Son Güncelleme: 02.11.2018-12:22) Süper Lig’de Dev Derbi Heyecanı! Galatasaray’ın Konuğu Fenerbahçe

Türkiye’nin ve dünyanın en önemli derbileri arasında yer alan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için tüm Türkiye maç saatini bekliyor.

Türk Telekom Stadı’nda oynanacak ve saat 21.00’de başlayacak derbi mücadelesinde hakem Fırat Aydınus düdük çalacak. Dev karşılaşma beIN SPORTS 1 ekranlarında futbolseverlerle buluşacak.

İlk Randevu 1909’da

İlk kez 17 Ocak 1909’da Papazın Çayırı’nda oynanan müsabakayla başlayan ezeli rekabette bu akşam 388. randevu yaşanacak. 109 yıllık iki dost, bu akşam Türk Telekom Stadı’nda bir kez daha kozlarını paylaşacak.

Ligde 123. Kapışma

Galatasaray ve Fenerbahçe, bu akşam oynayacakları müsabaka ile ligde 123. kez karşı karşıya gelecek. Bugüne kadar oynanan 122 maçta Fenerbahçe 50 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, Galatasaray ise 33 kez galibiyet sevinci yaşadı. Taraflar 39 karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı.

Söz konusu müsabakalarda sarı lacivertlilerin 154 golüne sarı kırmızılı ekip 116 golle karşılık verdi.

Galatasaray’da Eksik Çok

Karşılaşma öncesi ev sahibi Galatasaray'da birçok oyuncu sakatlıklarla boğuşuyor.

Sarı kırmızılılarda sakatlıkları süren Fernando Reges’in dışında ameliyat edilen ve uzun süredir sahalardan uzak kalan Emre Akbaba ile Yuto Nagatomo, derbi heyecanını yaşayamayacak.

Sakatlıkları bulunan Henry Onyekuru, Sofiane Feghouli, Serdar Aziz ve Eren Derdiyok’un ise iyi duruma geldiği ve derbide takımdaki yerlerini alabileceği öğrenildi.

Geçen hafta Evkur Yeni Malatyaspor ile oynanan karşılaşmada baş dönmesi yaşayan Younes Belhanda ile ayağına darbe alan Martin Linnes ise mücadelede kesin olarak forma giyebilecek.

Evkur Yeni Malatyaspor deplasmanında gördüğü sarı kart sonucu cezalı duruma düşen Mariano ise Fenerbahçe’ye karşı mücadele edemeyecek.

Fenerbahçe’de 5 İsim Yok

Konuk ekip Fenerbahçe’de ise bir cezalı ve 4 sakat oyuncu olmak üzere 5 eksik bulunuyor.

Sarı lacivertli ekipte, Ankaragücü ile oynanan mücadelede kırmızı kart gören Cezayirli forvet Islam Slimani, Galatasaray derbisinde takımını yalnız bırakacak.

Sakatlığı süren Mehmet Topal, Mehmet Ekici, Tolga Ciğerci ve Oğuz Kağan Güçtekin de derbide forma giyemeyecek diğer isimler.  

Derbide Muhtemel 11’ler

Galatasaray: Muslera, Linnes, Ozan Kabak, Serdar Aziz (Maicon), Ömer Bayram, Donk, Ndiaye, Sinan Gümüş (Onyekuru), Belhanda, Rodrigues, Eren Derdiyok.

Fenerbahçe: Harun, Şener, Neustadter, Skrtel, Hasan, Jailson, Elif Elmas, Ayew, Benzia, Alper Potuk, Soldado.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal