Steven Caulker, İngiliz Basınına Türkiye'den Bahsetti

Aytemiz Alanyaspor'da top koşturan ingiliz oyuncu Steven Caulker, The Guardian'a Türkiye'deki futbol hayatını, futbol ortamını ve Coronavirüsü günlerinde ne yaptığını anlattı.

31.03.2020-14:33 - (Son Güncelleme: 31.03.2020-14:34) Steven Caulker, İngiliz Basınına Türkiye'den Bahsetti
Türkiye'deki futbol sevgisinin ve stat havasının benzersiz bir güzelliği olduğunu belirten Caulker; "Coronavirüs önlemleri kapsamında bir hafta seyircisiz oynadık. Takımıma galibiyeti getiren golü de ben attım ama sevinemedim bile. Seyircisiz oynamak çok kötü. Özellikle Türkiye gibi futbol tutkusunun yüksek olduğu bir ülkede daha da zor. İstanbul deplasmanlarındaki maçlardan büyük keyif alıyorum. Bütün stadyumlar ve dolu tribünler önünde oynuyoruz. Konuk takım olduğumuz için düşmanca bir ortam oluyor ama yine de seviyorum." ifadelerini kullandı.

"SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI YOK AMA KISITLAMALAR VAR"

Coronavirüsün Türkiye'deki hali hakkında açıklamalar yapan 28 yaşındaki defans oyuncusu; "Hasta ve ölüm sayılarında artış var. Ne kadar artar ve ne seviyelere gelir bilemeyiz. Devlet insanlara evden çıkmamaları konusunda uyarılar yapıyor. Kulübüm de bize evimizde kalmamızı söyledi. Ligler burada da ertelendi. Diğer liglerden bir hafta sonra da olsa erteleme kararı alındı. Bunun için minnettarım. Alanya deniz kenarında sıcak bir şehir. Tam bir tatil bölgesi ama şu anda ne sahil, ne restoranlar dolu. Hepsi boş. Sadece paket servis yapıyorlar. Tam bir sokağa çıkma yasağı olmasa da devletin kısıtlamaları mevcut." sözlerini söyledi

"AİLEMİN YANINA GİDECEKTİM UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ"

Ailesini İngiltere'ye yolladığını belirten Caulker; "Zor da olsa ailemi ilk başlarda eve yolladım. İstanbul deplasmanı sonrası ben de gidecektim ama uçuşlar iptal edildi. Zor bir durum ama neyse ki görüntülü aramalar yardımıyla hasret gideriyoruz. Olabildiğince çok konuşuyoruz. Onların güvende olduğunu bilmeliyim." dedi.

"AFRİKA VE SURİYE'DEKİ İNSANLARIN DURUMUNU ANLAMALIYIZ"

Tatil günlerinde yardım etmek için Afrika'ya ve Suriye'ye giden ve insanlara yardımcı olan Caulker, coronavirüs salgını döneminde dünyanın yeniden birlik olması gerektiğini şu sözlerle vurguladı:

"Bu salgın insanlık için yeniden birlik olmak açısından bir fırsat. Kötü bir dönemden geçiyoruz bu doğru ama bütün dünyanın tecrübe ettiği bu durumu Irak'ta Suriye'de ve Afrika'da insanlar yıllardır yaşıyor. Yaşamımız boyunca bunu unutmamalıyız"
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal