Squat Nasıl Yapılır?

Squat nedir? Squat nasıl yapılır? Sorularına bu haberimizde yanıt bulabilirsiniz…

29.05.2018-16:55 - (Son Güncelleme: 29.05.2018-16:53) Squat Nasıl Yapılır?

SQUAT NEDİR?

Squat kelimesi dilimizde, “Çömelme” anlamını taşımaktadır. Squat, vücut geliştirme hareketlerinden biri olmakla beraber, en temel ve önemli hareket çeşitlerinden biridir. Yapması kolay ve küçük belli başlı yardımcı aletlerin yanı sıra, spor aletine ihtiyaç duymadan da yapabileceğiniz, özellikle bel altı kaslarıyla kalça ve bacak kaslarına çok yararlı olan bir hareket türüdür. Bel altı kaslarının dışında, karın kaslarının oluşumuna da oldukça fayda sağlayan bir hareket türü olan squat, istediğiniz her ortamda rahatlıkla yapılabilir.

SQUAT NASIL YAPILIR?

Squat hareketleri uygulanırken, duruş pozisyonu önem taşır. Squat esnasında dengeli bir duruş pozisyonu alınmalıdır. Düzgün ve doğru olan bir duruşla yapılacak Squat hareketlerinden çok daha fazla verim almanız mümkün...

Burada dikkat edilmesi geeken en önemli husus, dizlerinizin bulunduğu mesafe mutlaka ayak parmak uçlarınızla aynı hizada olmalıdır. Pek çok amatör sporcu squatı, dizlerini ayaklarından daha öne getirerek yapıyor ve bu duruş da ciddi diz sakatlıklarına sebebiyet verebiliyor. Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da ayaklar vücut genişliğinden daha fazla açılmamalıdır. Ayakların vücut genişliğinde açılmaması halinde, vücut ağırlığı sporcunun yanlarına doğru baskı oluşturur. Bu şekilde bir çalışma hareketten gerekli verimin alınmasını önler. Squat yaparken en uygun olan duruş, ayakların omuz genişliği kadar açık olmasıdır.

Hareket esnasında, kolların da yere paralel biçimde olması dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Squat hareketleri yaparken, dik durmak yerine vücudun üst bölgesinin ve kafanın öne doğru hafif eğik olması gerekmektedir. Bu eğikliğin ayaklar hizasında olması gerekir.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal