Spor Bakanı Ve Serie A Karşı Karşıya Geldi!

Coronavirüsün hızla yayıldığı ve büyük hasar alan Avrupa ülkesi olan İtalya'da futbol da krize girdi. İtalya Spor Bakanı Vincenzo Spadafora'nın açıklamalarına Serie A Başkanı cevap verdi.

30.03.2020-12:47 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-12:41) Spor Bakanı Ve Serie A Karşı Karşıya Geldi!
İtalya Spor Bakanı Vincenzo Spadafora Serie A için, "Ligler 3 Mayıs'ta başlamayacak. Serie A takımları maçları durdurmaları gereken zamanda hata yaptılar. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" sözlerini söylemişti.

Sert konuşmalar yaparak ülkeyi karıştırmanın iyi bir şey olmadığını belirten Serie A başkanı Dal Pino şöyle konuştu:

"Serie A'nın İtalyan futboluna ve ülke sporuna yaptığı katkıyı rakamlar zaten gösteriyor. Tekrar tekrar açıklamaya gerek yok. Ülkemizde 32 milyon insan futbol takip ediyor. 300 binden fazla insana istihdam sağlıyoruz. Ülkenin toplam gelirinin yüzde 1'i Serie A'dan geliyor. 3 milyar Euro'luk gelirimiz bütün futbol piramidine 8 milyar Euro olarak yansıyor. Bakan'ın bu tür sert açıklamalarını yaşadığımız zor dönemin psikolojik güçlüğüne vermek istiyoruz. Umarız ülkemiz ve dünya olarak bu dönemden en kısa zamanda çıkarız."

İtalya'da bugün dahil olmak üzere 97 bin coronavirüs vakası olduğu açıklandı, 10 bin 789 kişi yaşamını yitirdi. İtalya Serie A'da karşılaşmalar 3 Mayıs tarihine kadar ertelendi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal