Spor Bakanı Kasapoğlu : "UEFA'nın soruşturma kararının bir hükmünün olmadığını düşünüyorum."

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Milli, futbolcularımızın yapmış olduğu asker selamı hakkında açıklamalarda bulundu

14.12.2019-17:10 - (Son Güncelleme: 14.12.2019-16:47) Spor Bakanı Kasapoğlu : "UEFA'nın soruşturma kararının bir hükmünün olmadığını düşünüyorum."

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, CNN Türk'te yayınlanan "Hafta Sonu" programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Spor Bakanı, Milli oyuncuların 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda Arnavutluk ve Fransa karşılaşmalarında gol sevinçlerinde yapmış oldukları "asker selamı" Mehmetçiğimize duydukları sevgi ve saygıyı gösterdiklerini belirtti.

"Asker selamı, bizim birliğimizin bir göstergesidir." Açıklamalarında bulunan Kasapoğlu, "UEFA'nın soruşturma kararının bir hükmünün olmadığını düşünüyorum. Bu karar, spordaki başarımızın önüne geçebilecek bir karar değildir.

Ülkemize karşı çifte standart uygulanıyor. Merak ediyorum, Almanya ve diğer ülkelerin sporcularına ne gibi yaptırımlar uygulayacaklar." ifadelerinde bulundu.

"TÜRKİYE’nin olimpiyatlar için artık hazır olduğunu düşünüyorum"

Sportif tesisleşmede Ülkemizin yaşadığı süreci "devrim" olarak belirten Kasapoğlu, öncelikli Branşlara da dikkati çekerek asıl amaçlarının atletizm, jimnastik ve yüzme olduğunu açıkladı.
Olimpiyat oyunlarında Türkiye'nin ev sahibi olarak değerlendirilmemesinin siyasi nedenlerin olduğunu aktaran Bakan Kasapoğlu, şöyle devam etti:

"Sporun gerçek anlamına yakışmayan yaklaşımlar oldu. Ev sahipliği isteklerimiz bu bağlamda kabul edilmedi. Ev sahipliği yapan diğer ülkelerle karşılaştırıldığında bize verilmemesi için hiçbir sebep yok. Türkiye’nin o dönemde de şimdi de olimpiyatlar için hazır olduğunu düşünüyorum. Biz ülke olarak her türlü organizasyonu karşılayabilecek seviyedeyiz."

"Spor turizminin ekonomik katkısı büyük"

Spor turizmine yönelik yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi veren Bakan, Ülkemizin büyük potansiyeli olduğunu vurguladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Spor Turizmi Çalıştayı" düzenlediğini aktaran Kasapoğlu, şunları ifade etti:

"Ülkemizde bir tarafta kış turizmi diğer tarafta su altı sporlarının yapıldığını görüyoruz. Bu potansiyeli daha çok verimli hale getirmek için spor turizmini daha yukarılara yükselteceğiz.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal