Şota: 'Uğurcan’ı Ben 5 Sene Önce, 17 Yaşındayken...'

Bir zamanlar Trabzonspor'da hem oyuncu hem de teknik adam olarak görev yapan Şota Arveladze, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

29.02.2020-12:19 - (Son Güncelleme: 29.02.2020-13:05) Şota: 'Uğurcan’ı Ben 5 Sene Önce, 17 Yaşındayken...'
Kayserispor, Kasımpaşa ve Trabzonspor'da teknik adamlık görevi yaptıktan sonra futbol hayatına İsrail ve Özbekistan'da devam eden 47 yaşındaki teknik adam Şota Arveladze, muhabirlerin sorularını cevapladı.

Teknik Adam Şota Arveladze şu şekilde konuştu:

"Öncelikle kültür değişimi oldu. Başka bir yere gidince farklı bir kültürle, dille, futbol stili ile karşılaşıyorsun. Daha fazla tecrübe kazanıyorsun."

"Ligde 2, Avrupa Kupası’nda 2 maçını izledim. Bence çok iyi bir şansları var ve bunu muhakkak değerlendirmeleri lazım. Bizim istediğimiz her zaman buydu. İnşallah bu sene şampiyon olurlar ama önemli olan hedefin her zaman şampiyonluk olması. Trabzonspor beşinci bile olsa taraftarların aynı heyecan ile stadyuma gelmesi lazım. Taraftarın, medyanın, futbolcunun ve başkanın desteği gerek. Sadece birinci veya ikinciyken böyle bir hava olmamalı. Bu tarz kulüplerde bence böyle olmalı. Bugün Manchester United sekizinci sırada ama taraftarlarda hiçbir fark göremiyorum. Aynı tutkuyla stadyuma geliyorlar, vazgeçmiyorlar. Vazgeçmeyen bir kulüptür Trabzonspor. Onun için şampiyonluk çok önemli ama bence kulüpler için bu şekilde davranmak daha önemli."

"Fenerbahçe - Trabzonspor maçına gelmiştim, o zaman Sörloth’u canlı izledim. Çok beğendim. Çok sakin, topun nereden geleceğini, nerede topa dokunaması gerektiğini, nerede durması gerektiğini biliyor. Çabuk bir oyuncu, çabuk düşünüyor. Tekniği iyi, vuruşları iyi. Çok iyi bir santrfor. Gol de atıyor, daha ne yapsın çocuk?"

"Uğurcan’ı ben 5 sene önce, 17 yaşındayken Avrupa Kupası maçında oynatmıştım. Bunu görmeseydim, o zamanda da oynatmazdım. 17 yaşındaydı! Çocuk havada duruyor yani, inanılmaz bir yetenek. Allah vergisi bir fiziği var. Her geçen sene daha da tecrübe ediniyor. Zaten kaleciler, yıllar geçtikçe daha iyi oluyorlar."

"Trabzonspor’da yetenekli isimler her zaman vardı. Trabzonspor eskiden de altyapıdan oyuncu getirmesiyle meşhurdu. Bence bu altyapının böyle devam etmesi ve oradaki oyunculara daha fazla şans verilmesi gerekiyor. Sürekli yabancı, yabancı, yabancı… Diğer çocuklara da zaman verilmeye başlandı artık. Türkiye’de yetenek her zaman vardı, hep söylüyordum. Türk oyuncular yetenekli ama biraz daha zaman, para, hoca ve turnuvalar vermek lazım altyapıya. Yeterli kadar turnuva yapılmıyor. Gelişme programları yok. Kaç para harcanıyor ama gelişme programı hala yok. Büyük ülkelerin futbol geliştirme programcısı var altyapılarında. Fransa, İtalya, İspanya, Almanya, Belçika ve Hollanda gibi ülkeler her sene program yapıyor. Biz hala eski programlara devam ediyoruz. Bir şeyler yapılıyor ama daha fazla yapmak lazım."

"Milli takımda, Şenol Hoca’nın elinde yeni yeni, çok iyi oyuncular var. Milli Takım daha önce hiçbir gruptan bu kadar kolay çıkmamıştır., hep zorlanıyordu. Gençlere çok şans verdiler. Bu gençler yurt dışına çımaya başladı. Bu da çok büyük bir olay. Bence Türkiye son dönemde çok iyi gidiyor. Fransa’yı yendi, İzlanda gibi zor bir takıma karşı iyi bir hava buldu. Şenol Hoca iyi bir takım yaptı. EURO 2020 maçlarına Bakü’de çıkacaklar. Bakü yabancı sayılmaz zaten, ev havası olur. İnşallah başarılı olurlar."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal