Skeleton Sporu

Skeleton sporu nedir? Skeleton sporu nasıl yapılır?

25.05.2018-17:10 - (Son Güncelleme: 25.05.2018-17:10) Skeleton Sporu

SKELETON SPORU

Kızağın üzerine yüzüstü yatarak buz üzerinde hızla kayılan bir spor türüdür. Küçük bir kızak ile aşağıya doğru eğimli buzlu bir yükseklikte atletlerin, yüzükoyun bir biçimde hızlıca tek başına gerçekleştirdikleri bir spordur.

SKELETON SPORU NASIL YAPILIR?

Skeloton yarışları kızak yarışlarına kıyasla daha yavaştır fakat yüzükoyun bir şekilde yarışılır. Skeleton yarışlarında kızağın hızı normal kızak yarışlarına oranla daha azdır. Yarışlar, erkek ve kadın kategorisi olmak üzere iki ayrı şekilde ve olimpiyatlar ile dünya şampiyonası kapsamında yapılır.

Skeleton, kış oyunlarının en aşırı görünen spor türlerinden biridir. Rakipler ortalama 120 kph hızlarda bir kızak üzerinde kayıyorlar. Yarışmacılar koşuyor ve bir kızak üzerine atlıyorlar. Buzlu bir zemin altında yüksek hızlara ulaşıp varış noktasına kontrollü bir biçimde ulaşma mücadelesi veriyorlar. Kızak yarışlarına oranla hız daha az olsa da atletler başları önde yarışıyorlar. Skeleton yarışları erkekler ve kadınlarda olimpiyat ve dünya şampiyonası kapsamında düzenleniyor. Kolay bir mücadele değil aslında fakat adrenalin tutkusu her zorluğun üstesinden gelir.

KURALLARI

Yarışlarda iki temel kural mevcuttur. İlk kural, yarışçıların skeletonların kızak demirlerini daha hızlı kayabilmek adına ısıtmaları yasaktır.

Demirlerin sıcaklığı 4 derece olmalıdır. Diğer bir kural da, sporcuların finish çizgisine ulaştıklarında skeletonlarının üzerinde olması kuralıdır.

Olimpiyatlarda iki tur üzerinden gerçekleşen skeletonda yarışta yer alan sporculardan iki turun toplamında en kısa zamanda pistin finish çizgisine ulaşan birinci oluyor. Skeleton yaygın olarak Kuzey Avrupa ülkeleri, Japonya ve Kanada’da oynanmaktadır.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal