Sinan Güler Kimdir?

Sinan Güler nereli? Sinan Güler eşi? Sinan Güler evlendi? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

01.06.2018-18:55 - (Son Güncelleme: 01.06.2018-18:48) Sinan Güler Kimdir?

Sinan Güler (d. 8 Kasım 1983), Türk basketbolcudur. 1.92 boyundaki basketçi, guard ve forvet mevkilerinde görev almaktadır. Türk millî takımı ve Fenerbahçe'de oynamaktadır. Sinan Güler İTÜ'nün sembol basketbolcularından Necati Güler'in oğlu ve Muratcan Güler'in kardeşidir.

Biyografi

İlk adımlar

Sinan, 8 Kasım 1983, Salı günü İstanbul’da dünyaya geldi. Beşiktaş Spor Kulübü eski oyuncularından Fatma Nilgün ve millî takıma dek çıkmış, Türk Basketbol tarihinin en iyi oyun kurucularından biri olarak gösterilen Necati Güler’in ikinci oğludur. Abisi Muratcan Güler de millî takım forması taşımış bir basketbolcu olunca, Sinan için spor hayata gelir gelmez kendisini içinde bulduğu bir dünya haline geldi.

Basketbolun, aile hayatının vazgeçilmezi olduğu bir çevrede büyüyen Sinan spora ne zaman başladığı ile alakalı kesin bir tarih veremezken; spor yaşamının ilk mihenk taşının, ağabeyi Muratcan’ın İ.T.Ü. Minik takımında oynadığı yıllarda, abisiyle birlikte Spor Sergi Sarayı’nda çıktığı karşılaşma olduğunu söyülüyor. Sinan’ın bu karşılaşmada Eczacıbaşı karşısında yaptığı iki sayı ise basketbol kariyerinin ilk sayıları olarak bilinecekti. Hemen sonrasında Mori Marsel idaresindeki  İ.T.Ü. Minik takımına giren Sinan İ.T.Ü.’deki kariyerine başlamış oldu. Sinan, Minik takımda başladığı sporculuk hayatına Yıldız takımın sonuna dek İstanbul Teknik Üniversitesi’nde devam etti. Yıldız takım ile Fransa’nın Le Portel kentinde yapılan turnuvalara giden Sinan için bu turnuvanın ilk yılında elde ettiği dördüncülük ve peinden gelen yıl arkadaşlarıyla kazandığı şampiyonluk o yıllara ait en unutulmaz anılarının başında geliyor. Sinan bu yılların ardından ise İhsan Bayülken’in yönettiği Beşiktaş Genç Takımı’na transfer edildi ve buradaki takım arkadaşlarıyla da Kayseri’deki Türkiye Şampiyonası’na katılma şansı elde etti.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal