Sinan Engin Beşiktaş’ın Transfer Politikasını Eleştirdi!

Beşiktaş'ın sahasında Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmasının ardından Sinan Engin açıklamalara yaptı ve transfer politikasını topa tuttu.

20.09.2020-09:30 - (Son Güncelleme: 20.09.2020-09:27) Sinan Engin Beşiktaş’ın Transfer Politikasını Eleştirdi!

Ünlü Spor Yorumcusu Sinan Engin, Beşiktaş'ın Antalyaspor'la 1-1 berabere kaldığı karşılaşmanın sonrasında konuştu.

Sinan Engin'in değerlendirmeleri şu şekilde:

"Beşiktaş taraftarı Nazım'ın Fenerbahçe'ye gitmesine üzülmez. Beşiktaş'ın ihtiyacı vardı ama transfer politikası farklıdır."

'ÖZTÜRK F.BAHÇE'YE VERİR'

"Ben Beşiktaşlı yönetici olsam, Emre Belözoğlu'nu ararım ve, 'Bu oyuncuya biz taliptik, niye araya giriyorsunuz?' derdim. Bunlar diyalogdur çünkü para olarak şu anda Fenerbahçe daha güçlü. Ali Şafak Öztürk, Fenerbahçe tercihini yapar çünkü başkan Ali Koç ile iş bağlantıları var."

'GÖKHAN'IN İSTEDİĞİ PARA AZDI'

"Beşiktaş'ta Gökhan Gönül'ün istediği para, Nazım Sangare'ye yapılan tekliften daha düşüktü, çocuğa teklif yapmadılar ve gitti. Gökhan Gönül'ü yolluyorsun, daha yüksek paraya Nazım Sangare'yi almaya çalışıyorsun."

'100 BİNE BAKMAMALI'

Bazı insanlara kızabilirsiniz. Oyuncu teknik olarak faydalıysa ve maddi olarak da sıkıntın varsa elindeki oyuncuları kaçırmaman lazım. 50 bin, 100 bin eurolara bakmamak lazım. Bu rakamlar büyük camialar için küçük rakamlardır, verilir ve oyuncular tutulur.

'3-1, 4-1 BİTERDİ'

İyi futbol, iyi futbolcularla oynanır. Elindeki santrfor iyi olsaydı, Beşiktaş maçı 3-1, 4-1 alırdı. Larin, Beşiktaş'ın santrforu değil, bu net.

'LARIN'DEN İYİ OYUNCU'

Antalyaspor'da 2. yarıda oyuna giren Orgill, Larin'den daha iyi futbolcu. Tamer, Podolski ile Orgill'i bu kadar kenarda niye tuttu, bu da enteresan. 10 dakika daha oynansa, Antalyaspor maçı 2-1 de alabilirdi.

'ADEM LJAJIC OYNAMIYOR'

Beşiktaş'ın şu anki oyun planı, az pozisyon vereyim, az gol pozisyonuna gireyim çünkü önde çok efektif oyuncuları yok. Çok klas oyuncusu yok, düz oyuncular var. En klas oyuncu Adem Ljajic mesela, oynamıyor.

'NECİP HER YERDE OYNUYOR'

Necip'e stoper oyna diyorsun oynuyor, ön libero diyorsun, bek diyorsun, her yerde oynuyor. Öyle açıklar kapatıyor ki, çok da güzel görevini yapıyor.

'2 İYİ OYUNCU LAZIM'

"Beşiktaş'ın 2 tane iyi futbolcuya ihtiyacı var. Bir santrfor, bir de ofansif orta saha oyuncusu. Z kuşağının anladığı dilde konuşayım, 8 ile 10 arasında iyi bir oyuncuyu arıyor oyun. Oğuzhan da bu göreve yetmez."

'JOSEF'E İHTİYAÇ YOK'

İyi futbolcu, para işi. İyi futbolcuya iyi para lazım. Geçen hafta Josef'e ihtiyaç var mıydı dendi, bugün gördük, Josef'e ihtiyaç yok. Josef yerine ofansif bir oyuncu alınabilirdi. Atiba, Dorukhan ikisi de defansif oyuncu. Maddi olarak sıkıntı olduğu için bunu söylüyorum.

'VIDA GİDERSE YAYA KALIRSINIZ'

Adem Ljajic satılmaya çalışılıyor duyduğum kadarıyla. Vida da aynı şekilde, Vida'yı satarsanız, yaya kalırsınız. Vida bence Marcao'dan iyi oyuncu. Vida'ya 10-15 kağıt teklif gelirse olur. Yerine kimi koyacaksın? Welinton'un benzerini mi alacaksın? Vida defansı biraz toparlıyor.

'BEŞİKTAŞ OYUNCUSU DEĞİL'

N'Sakala Beşiktaş'ın sol beki değil, hücumu da savunması da zayıf. Kötü oyuncu değil, kötü transfer de değil ama Beşiktaş'ın alıştığı oyuncu değil. Bu takım kimleri gördü...

'LJAJIC'İ KAZANMALILAR'

Beşiktaş az transfer yapıp, 2 istisna oyuncu alabilir. Gökhan Töre hücuma çeşitlilik katabilir. Atiba'ya, Vida'ya bir şey olsa yandın. Beşiktaş'ın acilen 2 tane iyi transfere, özel transfere ihtiyacı var. Bence Adem Ljajic'i kazanmaya baksın, iyisini parayla alamazsın. Varken kazanmaya çalış.

'GÖKHAN, CANER, BURAK'

Beşiktaş'ta Gökhan, Caner ve Burak Yılmaz'ı tutalım, bu takımın 6 puanı vardı ve PAOK'u da elemişti. Belki bu 3 oyuncuyu tutsan, çok fazla transfere de gerek kalmazdı. Burak Yılmaz kalınca santrfor olayını kapatıyordun.

'BU OYUNCULARLA ANLAŞILIRDI'

Gökhan Töre'yi almışsın, Burak, Gökhan, Caner'in geldiğini düşün ve 2 de takviye yap. Burak Yılmaz'ın maaşı yüksekmiş, oturur, anlaşırsın. Bunlara güler yüz, tatlı dil lazım. Burak, Beşiktaş'ı mı beğenmiyor? Gel Burak'cım dersin, nereye gidiyorsun, 1 milyon indir dersin, indirir. Gökhan Gönül'de fark 200 bin euroymuş, bakmazdı. Caner aynı şekilde. Bunlar transferde başarıdır. Duyduğum çok ince şeyler var, transferle ilgili konuşmalar falan... Bunlar yaralayıcı olabilir, futbolcuya iyi davranmak lazım. Futbolcuyu işçi gibi görmemek lazım. Futbolcuya 'Ödeyemiyoruz, bu paraya oynayacaksın' dediğimizde güzelce, oynuyordu. Diretirsen, futbolcu gider.

'ÇOK İYİ OLABİLİRDİ'

Beşiktaş takımı kötü değil, çok pozisyon vermiyor ama çok daha iyi olabilirdi bu ekonomik sıkıntı içinde. 2 takviyeyle çok daha iyi olabilirdi.

'BURAK YILMAZ'I TUTACAKTIN'

Burak Yılmaz büyük golcü. İşini yapıyorsa bunu tutacaksın. Karakterini mi beğenmiyorsun? Kızına damat aramıyorsun, Beşiktaş için tutacaksın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal