Shane Larkin Artık Türk Vatandaşı

Anadolu Efes'in ABD'li yıldız oyuncusu Shane Larkin'in Türkiye Cumhuriyeti resmen Türk vatandaşı oldu.

07.02.2020-12:37 - (Son Güncelleme: 07.02.2020-12:35) Shane Larkin Artık Türk Vatandaşı

Anadolu Efes'in ABD'li yıldız oyuncusu Shane Larkin'in Türkiye Cumhuriyeti resmen Türk vatandaşı oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonundan duyurulan açıklamaya göre, 27 yaşındaki yıldız basketbolcunun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma konusunda yapmış olduğu başvurunun onaylandığı ifade edildi.

Açıklamada 1992 doğumlu oyuncu 5901 sayılı Türk vatandaşlığı kanununun 12. maddesi A bendi uyarınca Cumhurbaşkanı'nın 06/02/2020 tarihli ve 2020/2088 sayılı kararı ile Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlığının yanı sıra Türk vatandaşlığını kazandı. Böylelikle Shane Larkin, A Erkek Milli Takımımızın formasını giyebilme hakkını elde etmiş oldu.” Açıklamalarında bulunuldu.

Türkiye Basketbol Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu Şubat ayının sonlarıında oynanacak milli karşılaşmada Shane Larkin'in oynayabileceğini söylerken, " İsim değiştirme konusunu Shane Larkin ile hiç konuşmadık. Biz vatandaşlık alması ve Milli Takım'da oynaması hakkında konuştuk. İsmiyle ilgili önümüzdeki günlerde konuşuruz. Çok isimler geliyor, bizim de düşündüğümüz isimler oluyor ama yönlendirme yapmak istemiyorum. Artık öyle isim değiştirme gibi zorunluluk da kalktı diye biliyorum. Mutlaka Larkin de dışarıdan gelecek teklifleri değerlendirecektir. Öyle bir isim değişikliği yapacaksa, sabırla bekleyeceğiz. " açıklamalarında bulundu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal