Servet Yardımcı: Turnuva Sırası Türkiye’de Olmalı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Türkiye’nin EURO 2024 adaylığı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

20.09.2018-13:51 - (Son Güncelleme: 20.09.2018-13:49) Servet Yardımcı: Turnuva Sırası Türkiye’de Olmalı

Türkiye'nin ev sahipliği için aday olduğu 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) konusunda açıklamalar yapan Servet Yardımcı "Turnuvayı düzenleme sırası Türkiye'de olmalı, UEFA'dan değişime oy bekliyoruz." dedi.

Türkiye ve Almanya'nın yarıştığı EURO 2024 adaylığı konusunda ev sahipliğini kazanacak ülke, 27 Eylül Perşembe günü İsviçre'nin Nyon şehrinde düzenlenecek organizasyonda duyurulacak.

Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde konuyla ilgili açıklamalar yapan Servet Yardımcı, "Artık Türkiye zamanı, UEFA'dan değişime oy bekliyoruz. Organizasyonu düzenleme sırası Türkiye'de olmalı. Umuyorum UEFA değişim için oy kullanacak ve turnuvayı gerçekleştirme hakkını Türkiye'ye verecek." şeklinde konuştu.

“BU DEFA FAZLASIYLA HAZIRIZ”

Türkiye'nin bu organizasyona 4. defa aday olduğunu belirten Yardımcı, şu ifadeleri kullandı:

"Bu defa biz fazlasıyla hazırız. Çünkü sözlerimizin ve sorumluluklarımızın da ötesine ulaştık. Bu mücadeleyi başka bir ülkenin üstlenmesi için değişim bekliyoruz. Rusya, Dünya Kupası'na ilk defa ev sahipliği yapmasına karşın turnuvayı en başarılı şekilde gerçekleştirdi. Biz de niye ilk defa ve en başarılı biçimde Avrupa Şampiyonası’nı düzenleyemeyelim?"

Türkiye'nin coğrafik konumuna da vurgu yapan Yardımcı, Türk Hava Yolları'nın her geçen gün büyüdüğünü ve yaklaşık 200 farklı noktaya uçuş gerçekleştirdiğini hatırlatarak, turnuvanın farklı noktalara da yayılması adına bunun fırsat olduğunu ve Türkiye'nin her bakımdan turnuvaya ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Yardımcı, "Şimdi geleneksel bir Avrupa ülkesinin dışında Türkiye'nin bu büyük turnuvayı gerçekleştirme ayrıcalığını üstlenme zamanı olmalı." yorumunu yaptı.

Türkiye ve Almanya'nın UEFA'ya adaylık dosyalarını gönderdiğini belirten Yardımcı, dosyaların incelendiğini ve yarın değerlendirme sonuçlarının açıklanacağını ifade ederek, "Hangi adayın daha çok şansı bulunduğunu, UEFA'nın aday dosyalarının değerlendirme sonuçlarını açıklayacağı gün olan yarın göreceğiz." bilgisini verdi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal