Servet Yardımcı: Türkiye’de Herkes Futbolla Yaşıyor

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Servet Yardımcı, SportsPro’ya açıklamalarda bulundu.

02.03.2020-12:50 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-12:47) Servet Yardımcı: Türkiye’de Herkes Futbolla Yaşıyor

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Servet Yardımcı, SportsPro’ya açıklamalarda bulundu.

Türk futbolunu daha ileri bir noktaya taşımak istediklerini ifade eden Yardımcı, “Milli Takımlar bazında tüm turnuvalara katılıp en sonunda da şampiyonluk yaşamak istiyoruz. Kulüplerimizin finansal durumlarını stabil bir hale getirip, reklam ve sponsorluk gelirlerini artırmayı hedefliyoruz”

Daha önce Finansal Fair Play kuralları kapsamında Türk kulüplerine verilen cezalar ve kısıtlamalar hakkında da konuşan Yardımcı, “Bu konuyla ilgili UEFA ile çalışmalar yaptık. Şu anda iyi durumdayız. Kulüplerimiz yeni FFP kriterlerine göre kendilerini yapılandırdılar. Elbette kulüplerimizin özellikle ciddi banka borçları var. Tamamen düzlüğe çıkmak bir gecede olacak iş değil. Biraz zaman alacak. Sezon sonuna kadar kendileri için belirlenen harcama limitlerine sadık kalmak durumundalar. Zamanla faydasını göreceğiz”.

“Finansal açıdan arada büyük bir fark var. Bu fark gittikçe büyüyor. Ancak biz de finansal açıdan ciddi anlamda büyüdük. Kulüplerimizin değeri önemli ölçüde yükseldi. Türkiye büyük potansiyele sahip bir ülke. Kulüplerimizin finansal durumları düzeldikçe futbolumuz da yükselişe geçecek. Kolay olmayacak ama yapacağız”.

Türkiye’nin Polonya ve Rusya ile birlikte stadyumlara en fazla özen gösteren ve yatırım yapan ülke olduklarını da söyleyen tecrübeli futbol adamı, “Türkiye’de herkes futbolla yaşıyor. Taraftarlara en iyi tecrübeyi yaşatmak istiyoruz. Futbol ülkemizdeki bir numaralı spor. DNA’mızda var. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi kulüpler stadyuma taraftar çekme konusunda sıkıntı yaşamıyor. Ancak diğer kulüpler bu konuda bazen sorun yaşıyor”
Türkiye’nin EURO 2024’e ev sahipliği yapamayacağı için hayal kırıklığını da uğradığını belirten Yardımcı, “Elbette karar açıklandığında üzülmüştük. Almanya’nın teklifinin büyük olduğunu biliyorduk ancak bizim de turnuvalara ev sahipliği yapma konusunda harika bir geçmişimiz vardı. UEFA, Almanya’yı tercih etti. Eminim harika bir turnuva olacaktır. Almanya’ya iyi şanslar diliyorum”

Milli Takım’ın gösterdiği performans hakkında da değerlendirmede bulunan Yardımcı, “Bu jenerasyonun başarılı olmasını 2022 Dünya Kupası’nda yer almasını umuyoruz. 2002 ve 2008’de neler yaptıysak orada aynı performansı göstermek istiyoruz. EURO 2020, ne kadar iyi bir takım olduğumuzu göstermemiz için iyi bir fırsat olacak” açıklamalarında bulundu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal