Sergen Yalçın'ın En Büyük Sıkıntısı Kulübe!

Spor yazarı ve yorumcusu Tunç Kayacı, Beşiktaş’ın performansını değerlendirdi.

04.02.2020-08:56 - (Son Güncelleme: 04.02.2020-08:52) Sergen Yalçın'ın En Büyük Sıkıntısı Kulübe!

Spor yazarı ve yorumcusu Tunç Kayacı, Beşiktaş’ın performansını değerlendirdi. Kayacı, Beşiktaş’taki değişim sürecini yorumladı.

İşte o açıklamalar:

Beşiktaş’ın Rize deplasmanında aldığı galibiyet bir anlamda hayata dönüştü. Bana göre oynanan futbola ve ciddiyete bakınca, Sergen Yalçın’ın 21 bin taraftar önünde attığı imzadan sonra futbolcular, mesajı almıştı. Beşiktaş, özellikle ilk 45 dakikada çok disiplinli ve iştahlıydı. Aslında bu maçta takımın başında Abdullah Avcı da olsa aynı 11’le çıkardı. Ama fark nerde derseniz bir kaç futbolcuyu dışarıda tutarsak sahada bu kadar motive bir Beşiktaş olmazdı.

Neden derseniz açayım. Bir takımda futbolcular hocanın tartışıldığını gördükleri an performanslar geriye gider, kafalar karışır. Dolayısıyla düşüş böyle başladı ve kötü sonuçlar hocanın sonunun hazırladı. Kısaca, Avcı’nın yaşadığı en büyük handikap kalıp kalmayacağının tartışılmasıydı. Şimdi ise başlarındaki teknik adamın sonuç ne olursa görevinin başında sınırsız bir krediye sahip olması ister istemez futbolcu üzerinde bir ağırlık koydu. Sergen Yalçın, Rize deplasmanında futbolcuları mevkilerinde oynattı, mental olarak yaptığı yüklemeyle oyuncularını hazırlamıştı.

Yani bu maçın artılarını eksilerini ve geleceğe dönük bu takım ne yapar sorusuna gelince; bir kere başta da söylediğim gibi takımda bir Sergen Yalçın dokunuşu hissedilir nitelikte var. Kazanıp tekrar yarışta var olmanın verdiği motivasyon önümüzdeki haftalarda domino etkisi yapabilir. Ancak Beşiktaş ve Sergen Yalçın’ın en büyük sıkıntısı kulübesinin yetersizliği. Çünkü sakatlıklar ve cezalılar olmazsa elinde sahaya sürebileceği iyi bir 11 mevcut. Ama işler kötü giderse yapacağı hamlelerden iyi bir geri dönüş alma da soru işaretleri mevcut.

Özetle ilk maçında hem de zor bir deplasmandan kazanarak dönmek çok önemliydi. Bu başlangıca bakarak Beşiktaş ve Sergen Yalçın’ın bunda sonraki stratejisi daha realist bir çizgide fazla romantizme kaçmadan ligin sonuna kadar tek kulvar avantajını kullanarak Avrupa kupalarına katılacak bir yerde ligi bitirmek olmalı...

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal