'Şenol Güneş Milli Duyguyu Bize Aktardı'

Fransa Ligue 1 kulüplerinden Lille’de top koşturan Mehmet Zeki Çelik, Şenol Güneş için “Milli Takım’a geldiğinde de katkısını ortaya koydu. Milli duyguyu bize aktardı” ifadelerini kullandı.

21.05.2020-15:58 - (Son Güncelleme: 21.05.2020-15:53) 'Şenol Güneş Milli Duyguyu Bize Aktardı'

Ülkemizi Fransa’da başarıyla temsil eden Mehmet Zeki Çelik, canlı yayında yöneltilen soruları cevapladı.

'ŞENOL GÜNEŞ MİLLİ DUYGUYU BİZE AKTARDI'

Şenol Güneş’in genç yeteneklere verdiği önemin altını çizen Zeki, “Beni A takıma ilk Şenol Hoca aldı zaten… Gençlere verdiği önem ortada; Milli Takım’a geldiğinde de katkısını ortaya koydu. Çok iyi bir başarı yakaladık. Milli duyguyu bize aktardı” dedi.

Şenol Güneş’in sonrasında hangi Türk hoca ile birlikte çalışmak isteyeceği sorulan Zeki, şu şekilde yanıt verdi:

“Zor soru… Erol Bulut’u çok övüyorlar. Erol Bulut ile çalışmak olabilirdi. Aynı zamanda Okan hoca da olabilir.”

'BİLİYORUM Kİ TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDİYORUM'

Nasıl motive olduğu hususunda yöneltilen bir soruya da yanıt veren Mehmet Zeki Çelik, “Her zaman başarılı olmak istiyorum. Biliyorum ki Türkiye’yi temsil ediyorum, arkamda ailem de var. Onlar için en iyi olmaya çalışıyorum” şeklinde konuştu.

'GÖKHAN GÖNÜL’DEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM'

Beşiktaş’ın deneyimli futbolcusu Gökhan Gönül’ü örnek aldığını da söyleyen genç oyuncu, “Ben Gökhan Gönül’ü çok izledim, ondan çok şey öğrendim ve örnek aldım. Ben de onun bayrağını alıp ne kadar götürebilirsem, götürmek isterim” diye belirtti.

'HERKES HÜCUMCU OLMAK İSTİYOR'

Bütün herkesin hücumcu olmayı tercih ettiğini, bunun için de savunmacıların biraz daha zor yetiştiğini kaydeden Mehmet Zeki, şunları aktardı:

“Bunun sebebini ben de düşünüyorum. Herhalde insanlar bek oynamak istemiyor; bundan olabilir. Herkes hücumcu olmak istiyor…”

'YUSUF GELİR GELMEZ TAKIMLA ÇOK İYİ ANLAŞTI'

Yusuf Yazıcı’nın takıma gelmesinin sonrasında kadrodaki futbolcularla çok iyi anlaştığını söyleyen Zeki Çelik, “Yusuf zaten çok sempatik birisi… Geldiğinde bütün takımla çok iyi anlaştı; benden daha iyi anlaştı hatta… Bana da çok iyi arkadaş oldu” ifadelerini kullandı.

'MERT AĞABEY (GÜNOK) İLE 3 MAÇ YAPTIK, İKİSİNİ BEN KAZANDIM'

Karantina zamanında çok fazla FIFA oynadığını belirten Zeki, “Ben FIFA oynamayı çok severim. Karantina zamanlarında aşırı oynadım. 45 gün boyunca FIFA oynamışımdır. Lille’yi almıyorum, çünkü orada sürekli kendime pas atıyorum, oynayamıyorum. Mert ağabey (Günok) ile 3 maç yaptık, ikisini ben kazandım” diye belirtti.

'POKEMON’U İZLEDİM'

Çok fazla film izleme gibi bir huyu olmadığını vurgulayan Zeki, şu cümleleri kullandı:

“Film izleme huyum yok. Gaziantep’te kaldığım dönemde Kördüğüm dizisini izledim. Bir de Pokemon’u izledim; İngilizcemi geliştirmek için… Çocukluğuma geri döndüm.”

'ABDULKADİR, AVRUPA’YA AÇILIRSA ÇOK İYİ YERLERE GELECEKTİR'

Trabzonspor’un genç yeteneği Abdülkadir Ömür’ün iyi yerlere gelebileceğini belirten Zeki, “O da Avrupa’ya açılırsa çok iyi yerlere gelecektir” ifadelerini kullandı.

'İÇİMDE BİR BAŞAKŞEHİR ŞAMPİYON OLSUN HİSSİYATI VAR'

Şampiyonluk yarışıyla alakalı fikirleri sorulan Zeki Çelik, şu şekilde konuştu:

“Bir takım söylemek zor. Puanlar çok yakın… Anadolu takımlarını severim… Hep içimde bir Başakşehir şampiyon olsun hissiyatı var. Ligin oynanması taraftarıyım. Hak eden kazansın, hak eden düşsün. Her şey oynayarak belirlenmesi gerekiyor.”

'İLK İMZAYI AİLEM ATTI'

Fubol kariyerinde attığı ilk imza sorulan Zeki, “İlk profesyonel imzamı ailem attı. 17 yaşındaydım, onlar attı imzayı” dedi.

'OYUN TARZIM İNGİLTERE’YE UYGUN'

Mehmet Zeki Çelik, son olarak, Premier Lig’e hayranlığını ifade ederken; oyun şeklinin İngiltere’ye uygun olduğunu da ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal